Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий планує запровадити електронне урядування на усіх рівнях міських структур

2 жовтня 2015 року міський голова Львова Андрій Садовий у своїй програмі Львів 2020 зазначив, що планує запровадити електронне урядування на усіх рівнях міських структур.
Виконано
Сказано 2 жовтня 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/andriy.sadovyi/photos/a.596416460397913.1073741825.556028254436734/994342987271923/?type=3&theater
  • http://lviv2020.com/open/
  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/lviv-international/232444-u-lvovi-prezentuvaly-dosiahnennia-u-sferi-elektronnoho-vriaduvannia
  • http://city-adm.lviv.ua/news/society/education/233153-zatverdyly-rishennia-pro-elektronnu-systemu-reiestratsii-ditei-u-dnz-u-misti-lvovi
  • http://city-adm.lviv.ua/news/society/education/233810-vchora-u-lvovi-zapratsiuvala-nova-elektronna-reiestratsiia-ditei-u-sadochky
  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/lviv-changes/237968-u-lvovi-prezentuvaly-heoportal-mista
  • http://city-adm.lviv.ua/news/government/245091-pidsumky-2017-vidkryta-vlada
  • https://city-adm.lviv.ua/news/government/259477-e-osvita-smart-city-e-posluhy-ta-e-infrastruktura-upravlinnia-it-prozvituvalo-pro-tsohorichnu-diialnist
  • https://city-adm.lviv.ua/news/government/259591-pidsumky-2018-roku-vidkryta-vlada
  • https://city-adm.lviv.ua/news/city/lviv-changes/274259-vidbuvsia-publichnyi-zvit-upravlinnia-it-ta-lkp-mtsit-pro-robotu-u-2019-rotsi
  • Лист Львівської міської ради від 24 червня 2020 року

Результат

Станом на 24 червня 2021 року відповідно до реалізації програми Львів-2020 запроваджено у сфері електронного урядування такі проєкти:

- нова система електронного документообігу на базі платформи «IT-Enterprise». Використання системи дозволяє посадовцям швидко отримувати листи, звернення та запити від мешканців та оперативно надавати необхідну відповідь. Також дана система документообігу дозволяє підписувати і візувати відповідні документи за допомогою кваліфікованого електронного підпису як в додатку на смартфоні, так і у вебверсії програми та взаємодіє з іншими органами виконавчої влади.

- запроваджено послугу «єМалятко» - комплексна послуга для батьків новонароджених. Завдяки їй можна в ЦНАПі або РАЦСі зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

- запроваджено онлайн реєстрацію місця проживання дітей віком до 14 років, а також онлайн реєстрація місця проживання дорослих, реалізуються за допомогою Реєстру Львівської міської територіальної громади та Системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта». Завдяки реєстру можна отримати різного виду довідок із питань реєстрації місця проживання, а також за спрощеною процедурою отримувати послуги, такі як: нарахування субсидій, отримання матеріальної допомоги тощо.

- Львівська міська рада першою в Україні презентувала Портал відкритих даних – це онлайн платформа, що містить інформацію від різних структурних підрозділів мерії, а також інших установ, що працюють на території громади та доступна для усіх охочих.

- створено Lviv City Helper bot, за допомогою якого можна дізнатись про місце та час прийому місцевих депутатів, підписатись на сповіщення про аварійні та планові роботи від комунальних служб міста, дізнатись про час приїзду громадського транспорту.

- створено та розвинуто Геопортал міста Львова - сукупність інформаційних карт та інструментів для роботи з геопросторовими даними про життя міста. Нещодавно даний сервіс був оновлений - ключові зміни сайту стосуються дизайну, тематичних карт, інформаційних панелей та функціоналу.

Також управління інформаційних технологій департаменту розвитку завершує розроблення «Порталу мешканця» в рамках оновлення проєкту «Особистий кабінет

мешканця». Цей сервіс дозволить мешканцям подавати документи на отримання адміністративних послуг, звернень та запитів на єдиному порталі та отримувати відповідь в електронному форматі у своєму персональному кабінеті.

Нагадаємо про перебіг подій:

Станом на 27 травня 2016 року в м. Львів у сфері електронного врядування функціонують 5 проектів: «Особистий кабінет мешканця», «Відкритий Бюджет», «Картка Львів'янина», «ProZorro», «Електронні петиції».

15 серпня 2016 року запрацювала нова платформа для електронної реєстрації дітей у дошкільні навчальні заклади Львова.

22 грудня 2018 року управління ІТ департаменту розвитку Львівської міської ради прозвітувало про діяльність за 2018 рік. Основними напрямами їхньої діяльності були е-освіта, популяризація smart city, е-послуги та е-інфраструктура. У Львові впродовж 2018 року реалізовано такі проекти: Громадський бюджет, Портал відкритих даних, Спілкування з мешканцями через чат-бот, Панель міста, Геопортал Львова, Особистий кабінет мешканця, Всі послуги — в одному центрі, Модернізована «Гаряча лінія міста», «Прозорий офіс» та Е-петиції.

21 грудня 2019 року управління ІТ Львівської міської ради прозвітувало про діяльність у сфері е-урядування за 2019 рік. Основними досягненнями за вказаний період є проведення роботи з апаратного забезпечення електронного документообігу, оновлено функціонал сайту "Панель міста", забезпечення розвитку City Helper Bot, створено понад 30 нових шарів на Геопорталі Львова, проведено адміністрування порталу відкритих даних Львова (25 тисяч відвідувань), підключення ЦНАПів м. Винники та смт Рудно.