Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Зубко обіцяє, що правила та норми системи безпеки транспорту на воді буде кардинально переглянуто

4 листопада 2015 року віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що правила та норми системи безпеки транспорту на воді буде кардинально переглянуто.
Виконано
Сказано 4 листопада 2015 р.

Джерело

  • http://www.minregion.gov.ua/news/v-ukrayini-povinna-zapracyuvati-nacionalna-sistema-poshuku-i-ryatuvannya-na-vodi--gennadiy-zubko-406584/
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248884490&cat_id=244276429

Результат

Станом на 11 березня 2016 року Постановою № 158 «Про відновлення єдиної системи пошуку та рятування на морі» уряд відновив діяльність Морської пошуково-рятувальної служби, до якої також буде приєднано Морську аварійно-рятувальну службу. Це продовження роботи Міністерства інфраструктури по відтворенню сучасної системи державного управління у сфері безпеки судноплавства відповідно до світових стандартів та зобов'язань держави прапора, держави порту і прибережної держави. Новий документ передбачає відновлення функціонування Державної служби морського та річкового транспорту. Таким чином створюється єдина ефективна система пошуку та рятування на морі, що вкрай важливо з огляду на аварію судна «Іволга» 17 жовтня 2015 року, що призвела до загибелі 20 осіб.