Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Черкас

Бондаренко пообіцяв створити прозорі умови для ведення бізнесу

29 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Черкас Анатолій Бондаренко у передвиборчій програмі "Програма розвитку Черкас" пообіцяв, що будуть створені прозорі умови для ведення бізнесу.
Виконано
Сказано 29 вересня 2015 р.

Джерело

  •  Передвиборна програма кандидата на посаду міського голови Черкас Анатолія Бондаренка
  • http://vycherpno.ck.ua/u-cherkasah-vidbudetsya-zustrich-iz-uspishnimi-pidpriyemtsyami-yaki-rozkazhut-svoyi-sekreti-vdalogo-vedennya-biznesu/
  • http://chmr.gov.ua/ua/text.php?s=8&s1=45

Результат

Станом на 2 січня 2018 року з метою забезпечення прозорості, принципів передбачуваності регуляторної діяльності, забезпечується оприлюднення інформації щодо здійснення регуляторної діяльності на сайті Черкаської МР. У рубриці "Комунальне майно" оприлюднюється інформація щодо реєстру об'єктів власності громади Черкас. Забезпечено доступ громади до реєстру містобудівних умов та обмежень.

Окрім того в місті діє "Програма сприяння залученню інвестицій та розвитку підприємництва у місті Черкаси на 2017-2021 роки". За сприянням Черкаської міської ради були організовані заходи із циклу безкоштовних інформаційно-мотиваційних тренінгів для підприємців та тих, хто лише збирається започаткувати власний бізнес.

Станом на 4 травня 2020 року на сайті Черкаської міської ради присутній розділ "Бізнес" в якому підприємці можуть дізнатись щодо пропозицій щодо співпраці, про бізнес події - форуми, конференції, інвестиційні програми. На цьому ж сайті в розділі "Інвесторам" зазначається інформація про паспорт міста, інвестиційні проєкти, інноваційні проєкти, вільні нежитлові приміщення, земельні ділянки, присутня інвестиційна карта міста Черкаси, туристичні місця, кредитний рейтинг міста, рейтинг інвестиційної привабливості. В розділі "Комунальне майно" підприємці можуть знайти інформацію про майбутні конкурси та їх результати, про наміри приватизації комунального майна, інформацію про орендоване та вільне комунальне майно.

Це дозволяє зробити висновок, що міською радою зроблено кроки щодо підвищення прозорості ведення бізнесу та доступ до інформації необхідної для ведення підприємницької діяльності, тому обіцянка отримує статус "виконано".