Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко обіцяє розширити межі Сум до 2019 року

5 жовтня 2015 року кандидат на посаду міського голови Сум від політичної партії ВО «Батьківщина» Олександр Лисенко у передвиборній програмі «Стратегічні напрямки розвитку міста» за 2016-2018 роки обіцяє розширити межі Сум за рахунок приєднання навколишніх громад.
Архів
Сказано 5 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://byut.sumy.ua/?p=2805#more-2805
  • Заступник міського голови С.Я. Пак
  • Лист Сумської МР від 5 липня 2019 року

Результат

Відповідно до пункту г) статті 6 Земельного кодексу України визначено, що встановлення і зміна меж районів і міст належать виключно до повноважень Верховної Ради України.

Добровільне об'єднання територіальних громад в розумінні Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" не має на меті змінити межі населених пунктів у відповідності до вимог земельного законодавства України.

Відповідно до пункту 3 статті 4 ЗУ "Про добровільне об'єднання територіальних громад" добровільне об'єднання територіальних громад не призводить до зміни статусу населених пунктів сільської чи міської місцевості.

Станом на 17 травня 2018 року межі Сум розширені, наразі місто включає Сумську міську, Битицьку сільську, Великочернеччинську сільську, Піщанську сільську та Стецьківську сільську громади.