Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Чернігова

Атрошенко пообіцяв створити мережу велосипедних доріжок у місті

8 жовтня 2015 року кандидат на посаду Чернігівського міського голови, народний депутат України Владислав Атрошенко у своїй передвиборній програмі пообіцяв створити та розвивати мережу велосипедних доріжок у Чернігові.
Виконано
Сказано 8 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://che.cn.ua/content.html#first
  • http://che.cn.ua/content.html#first
  • http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news/view/7747
  • Лист заступника міського голови Андрія Черненка
  • https://chernigiv-rada.gov.ua/news/id-231/
  • Лист заступника міського голови О.А. Ломака

Результат

8 лютого 2016 року в Чернігівській міській раді під керівництвом заступника міського голови Олександра Ломако відбулось обговорення щодо створення програми будівництва велодоріжок. О. Ломако наголосив, що на цей рік фінансування подібних програм не передбачено.

Станом на 9 жовтня 2018 року для розвитку велоінфраструктури міста була прийнята Програма розвитку велосипедного руху та облаштування велосипедної інфраструктури у м. Чернігові на 2017-2020 роки. За час реалізації Програми було створено 27.6 км велоінфраструктури.

21 лютого 2019 року у міській раді були прийняті рекомендації щодо кращого місцерозташування та зовнішнього вигляду велодоріжок. Ці рекомендації обов’язково будуть враховані при розробленні проектів реконструкцій та ремонтів доріг.

За інформацією наданою міською радою від 12 лютого 2020 року у 2019 році в Чернігові було влаштовано 4,3 км велодоріжок. Велоінфраструктура розбудовується щороку; загалом у місті на кінець 2019 року вже понад 30 км велодоріжок і велосмуг. При проєктуванні та ремонтах усіх міських вулиць враховується міська Програма розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури у Чернігові на 2017-2020 роки.