Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман зобов'язаний щоквартально переглядати та підвищувати мінімальну пенсію

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила прем’єр-міністром України Володимира Гройсмана. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Володимира Гройсмана щоквартально переглядати та підвищувати мінімальну пенсію.
Не виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • https://www.pfu.gov.ua/359278-pensijnyj-fond-ukrayiny-pidgotuvav-roz-yasnennya-shhodo-togo-yak-zminyatsya-vyplaty-riznym-kategoriyam-pensioneriv-u-2019-rotsi/

Результат

Відповідно до інформації Пенсійного фонду України від 29 грудня 2018 року, щоквартальний перегляд та підвищення мінімальної пенсії не запущено, натомість запроваджено ряд інших автоматичних індексацій пенсійних виплат.

У 2019 році пенсійні виплати будуть збільшуватися автоматично без щоквартального перегляду КМУ з січня, квітня, липня і грудня (за матеріалами справ). Автоматичний перерахунок пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімум відбувається двічі на рік.

З квітня відбувається автоматичний перерахунок лише для пенсіонерів, які після призначення пенсії працювали та набули страховий стаж (працюючим пенсіонерам).

Враховуючи цю інформацію, програмному зобов'язанню присвоєно статус «не виконано».