Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кропивницького

Райкович обіцяє розробити інвестиційну стратегію розвитку міста

30 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Кіровограда Андрій Райкович у своїй передвиборчій програмі "Десять пріоритетів для міста" обіцяє розробити інвестиційну стратегію розвитку міста у таких напрямках: створення підприємств з перероблення сільськогосподарської продукції (молокозавод, завод продтоварів, лінії виробництва хлібобулочних та кондитерських виробів), використання потенційних можливостей Балашівського промислового майданчика, Технопарку "Ельворті", наукових та виробничих потужностей НВК "Радій".
Виконано
Сказано 30 вересня 2015 р.

Джерело

  •  Передвиборча програма
  • Лист заступника міською голови з питань діяльності виконавчих органів ради Н. Дзюби
  • Лист директора департаменту - начальник управління економіки А.Паливода

Результат

5 грудня 2016 року заступник міського голови Н. Дзюба повідомив, що першим кроком розробки інвестстратегії розвитку міста було узагальнено інвестиційні пропозиції, надані установами, підприємствами, організаціями міста та виконавчими органами Кіровоградської міської ради, та за результатами сформовано і видано буклет «ЧАС ІНВЕСТИЦІЙ». Черговим кроком з підготовки інвестиційної стратегії м. Кропивницького став перший муніципальний інвестиційний форум «ТІМЕ to INVESТ», який проведено 23 листопада 2016 року. На даний час підготовлено проект Стратегії розвитку міста до 2020 року та розміщено для обговорення на офіційному сайті Кіровоградської міської ради. Одним із розділів стратегії стане «Інвестиційна стратегія розвитку міста». Наразі управлінням економіки приймаються пропозиції та зауваження від експертів та громадськості для врахування їх під час підготовки остаточного варіанту Стратегії та внесення її на розгляд депутатів міської ради.

Станом на 05 липня 2018 року проект Стратегії розвитку міста був розроблений на початку 2016 року. Проте процеси децентралізації та зміни в бюджетному законодавстві спонукали до розробки якісно нової стратегії. Нині підготовка на стадії завершення.

За інформацією міської ради від 19 травня 2020 року у Кропивницькому розроблено і діє План перспективного розвитку міста Кропивницького на 2019-2021 роки. Даним Планом визначено пріоритети розвитку міста, найбільш вагомі проєкти його розвитку.