Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Дніпра
  • Член політради партії "Українське об'єднання патріотів - "УКРОП"

Філатов пообіцяв надавати підтримку пенсіонерам міста

28 вересня 2015 року народний депутат України, кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська Борис Філатов у своїй передвиборчій програмі "Стратегія розвитку Дніпропетровська" обіцяє надавати адресну допомогу пенсіонерам, забезпечити муніципальні доплати до пенсій, фінансувати територіальні центри обслуговування пенсіонерів, запровадити консультаційні центри та забезпечити пільгове оздоровлення всіх пенсіонерів міста (відео:02:52).
Виконано
Сказано 28 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://borysfilatov.com/uk/program
  • http://borysfilatov.com/uk/news/text/678-noviy-byudzhet-peredbachaye-munitsipalni-nadbavki-dlya-vsikh-byudzhetnikiv-boris-filatov
  • https://dniprorada.gov.ua/uk/articles/item/24929/turbota-pro-samotnih-pensioneriv-miska-rada-dnipra-uhvalila-programu-dovichnogo-doglyadu-litnih-lyudej

Результат

15 березня 2016 року звітуючи про 100 днів міської влади Борис Філатов повідомив, що на забезпечення ліками громадян пільгових категорій міста в бюджеті 2016 рік закладено в 1,5 раза більше коштів ніж минулого року. Так само фінансування на виплату матеріальної допомоги соціально-незахищеним громадянам зросло вдвічі.

25 квітня 2018 року міська рада Дніпра ухвалила програму довічного догляду літніх людей. Договір про довічне утримання зможуть добровільно оформити громадяни у віці від 65 років. У мерії переконані: такий догляд допоможе самотнім містянам похилого віку спокійно прожити старість та уникнути афер із житлом. Щоб оформити документи про довічне утримання, необхідно подати спеціальну заяву на ім’я міського голови. Головна умова – реєстрація місця проживання та майна саме у Дніпрі.

Муніципальна ініціатива передбачає укладення двостороннього договору між міськрадою та власником житла. Літні містяни отримують необхідний догляд чи матеріальну підтримку, натомість вони погоджуються, що після їхньої смерті нерухоме майно перейде у власність територіальної громади міста. Документ засвідчуватиметься нотаріально.

Згідно з договором, можна буде вибрати різні види довічного забезпечення. Серед них – щомісячна грошова компенсація, яка залежить від віку та стану здоров’я (такі виплати будуть не меншими за прожитковий мінімум і змінюватимуться разом із ним). Крім цього, одноразово можна буде отримати кошти у розмірі 5% від оціночної вартості майна, що відчужується, або скористатися послугами соціального працівника. Також людей похилого віку можуть забезпечувати продуктами, одягом або медикаментами. Як довічний догляд можна обрати й сплату 50% вартості послуг ЖКГ коштом міста.

Водночас поховання також оплачуватиме міський бюджет.