Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Дніпра
  • Член політради партії "Українське об'єднання патріотів - "УКРОП"

Філатов обіцяє надавати підтримку сім'ям з дітьми

28 вересня 2015 року народний депутат України, кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська Борис Філатов у своїй передвиборчій програмі "Стратегія розвитку Дніпропетровська" обіцяє надавати підтримку сім'ям з дітьми, яка полягає в наданні адресної допомоги, соціального житла, пільгового оздоровлення та допомоги батькам при працевлаштуванні (відео:02:52).
Виконано
Сказано 28 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://borysfilatov.com/uk/program
  • http://borysfilatov.com/uk/news/text/678-noviy-byudzhet-peredbachaye-munitsipalni-nadbavki-dlya-vsikh-byudzhetnikiv-boris-filatov
  • http://dniprorada.gov.ua/ponad-7-tisjach-simej-z-dnipra-otrimali-materialnu-dopomogu-vid-miskoi-radi
  • Лист Дніпровської МР від 11 листопада 2019 року

Результат

15 березня 2016 року звітуючи про 100 днів міської влади Борис Філатов повідомив, що на забезпечення ліками громадян пільгових категорій міста в бюджеті 2016 рік закладено в 1,5 рази більше коштів ніж минулого року. Так само фінансування на виплату матеріальної допомоги соціально-незахищеним громадянам зросло вдвічі.

17 вересня 2016 року за ініціативи міського голови Дніпра Бориса Філатова 7 тисяч 57 сімей, які потребують соціальної допомоги, отримали одноразову виплату від міської ради у розмірі 1000 гривень. Виплату отримали 1000 сімей, в яких виховуються діти-інваліди; 850 родин, в яких є діти під опікою; 82 прийомні родини; 10 дитячих будинків сімейного типу; 2008 сімей, в яких один з членів є інвалідом І групи; 3107 багатодітних родин.

Зауважимо, що у Дніпрі діють програми:

- Програма соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих

обставинах, у Дніпрі на 2016 – 2020 роки;

- Комплексна програма з питань сімейної, гендерної політики, демографічного розвитку, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми на 2018 - 2022 роки.

– Програма зайнятості населення у місті Дніпрі на 2017 – 2021 роки.

Також у 2017 році придбано 934 послуги дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та було направлено на оздоровлення:

– 748 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; – 186 дітей з багатодітних сімей.

Також на санаторно-курортне лікування було направлено 429 дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю.

У 2018 році до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку було направлено 915 дітей пільгових категорій, а саме:

– 515 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

— 400 дітей з малозабезпечених сімей, багатодітних сімей та дітей з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Відповідно до Порядку надання часткової грошової компенсації вартості путівки за самостійне оздоровлення дітей, батьки яких брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та дітей, батьки (один з батьків) яких загинули під час бойових дій, надано часткову грошову компенсацію 35 заявникам за самостійне оздоровлення 39 дітей.

У 2019 році якісним оздоровленням забезпечено 743 дитини пільгових категорій міста та 112 дітей - вихованців Центру і КЗ «Довіра».

На цей час продовжується робота з направлення на санаторно-курортне лікування дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства з супроводжуючими. У 2019 році таким оздоровленням було забезпечено 322 особи.

Також у закладах загальної середньої освіти міста Дніпра забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням: учні 1 – 4 класів; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (операції Об'єднаних сил); діти з багатодітних сімей; діти з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; діти з інвалідністю; діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Відповідно до Програми розвитку освіти в місті Дніпрі на 2016 – 2020 роки, розмір плати за харчування дітей у пристосованих дитячих таборах відпочинку 3 денним перебуванням зменшується на 50 % від вартості харчування на день. Також у сфері охорони дитинства, корекційної та інклюзивної освіти забезпечується доступність закладів освіти різних типів для дітей з порушенням психофізичного розвитку, у тому числі дітей з інвалідністю; охоплення різними формами навчання відповідно до стану їх здоров'я, можливостей і здібностей; оновлення навчально-матеріальної бази для організації освітньої та корекційної розвивальної роботи у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Оскільки у Дніпрі реалізовано програми допомоги сім'ям з дітьми, пільгового оздоровлення та допомоги при працевлаштуванні, обіцянка отримує статус - виконано.