Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Хмельницького

Симчишин обіцяє надавати підтримку малому та середньому бізнесу

12 жовтня 2015 року кандидат на посаду мера Хмельницького Олександр Симчишин обіцяє надавати підтримку малому та середньому бізнесу.
Виконано
Сказано 12 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/komentari/060005/
  • Лист заступника міського голови Г. Мельника
  • https://www.facebook.com/symchyshyn/posts/2221579657882370?__tn__=K-R
  • https://www.facebook.com/symchyshyn/posts/2225364844170518?__tn__=-R
  • Лист заступника міського голови Бондаренко А. Є.

Результат

За інформацією наданою міською радою від 19 жовтня 2020 року, міська рада затвердила Програму сприяння та розвитку підприємництва м. Хмельницького на 2017-2018 роки та Програму розвитку підприємництва міста Хмельницького на 2019-2021 роки. Програмними документами передбачено запуск таких проєктів з підтримки підприємництва:

1. Відшкодування відсоткових ставок.

2. Проєкт «Купуй Хмельницьке!».

3. Реалізація проєкту «Школа молодого підприємця».

4. Заснування центру підтримки інновацій та підприємництва IHUB.

5. Часткове відшкодування участі місцевих товаровиробників у ярмарково-Виставкових заходах.

Отже, за період каденції міського голови Олександра Симчишина, малий та середній бізнес отримував підтримку від міської ради, а тому обіцянка отримує статус виконано.

Нагадаємо попередній хід подій:

Відповідно до листа Хмельницької міськради від 27 липня 2016 року, в місті створено координаційну раду з питань розвитку підприємництва, на засіданнях якої обговорюються нагальні питання ведення бізнесу. Протягом І півріччя 2016 року проведено 2 засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Міською владою спрощено дозвільні процедури (оформлення земельних відносин, укладення договору особистого строкового сервітуту), удосконалено систему адміністративних послуг, запроваджено прозорий механізм передачі в оренду (приватизації) земельних ділянок, приміщень комунальної власності тощо. У місті реалізується комплекс заходів для якісного надання адміністративних послуг, в тому числі суб'єктам підприємництва. За сприяння міської ради продовжує роботу Центр підтримки малого підприємництва. Представники суб'єктів підприємництва міста залучаються до участі у різнопланових заходах, які проводяться Хмельницькою міською радою, Хмельницького торгово-промисловою палатою, громадськими організаціями, міжнародними інституціями тощо. Пропозиції представників бізнесу враховуються при розробці стратегічних документів розвитку міста. Суб'єктам господарювання надається методична, інформаційно-консультаційна допомога та підтримка в підготовці, написанні проектів для залучення міжнародної технічної допомоги.

4 липня 2018 року на сесії міської ради ухвалили Порядок відшкодування відсоткових ставок по кредитах для суб’єктів підприємницької діяльності. Відтепер з міського бюджету відшкодовуватимуть частину % ставки (у розмірі ставки НБУ) по кредитах для тих наших підприємств, які реалізовують інвестиційні проекти, створюють нові робочі місця. Відшкодування не може бути більше, ніж 300 тисяч гривень.

4 червня 2020 року міський голова Хмельницького Олександр Симчишин пообіцяв розширити програму відшкодування відсотків по кредитах для підприємств.

"Ми трошечки змінимо ліміт, бо в нас був максимальний 300 тис. буде 500 тис.", - повідомив міський голова (відео 24:00).