Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кропивницького

Райкович обіцяє запровадити для всіх мешканців міста безкоштовний щорічний медичний огляд

6 жовтня 2015 року кандидат на посаду міського голови Кіровограда Андрій Райкович обіцяє для всіх мешканців обласного центру запровадити безкоштовний щорічний медичний огляд.
Виконано
Сказано 6 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://dostyp.com.ua/avtors-ka-kolonka/prioritety-dlya-mista-vid-andriya-rajkovy-cha/
  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/u-2016-roci-v-kirovogra-16-2-16.html?page=4
  • https://uozkmr.gov.ua/aktualno/medichna-dopomoga-plgovim-kategoryam/588-ponad-1-mln-grn-spryamuvali-tork-na-zabezpechennya-bezkoshtovnoyi-meddopomogi-uchasnikam-ato-ta-yihnm-rodinam.html
  • https://uozkmr.gov.ua/main-activity/fnansova-zvtnst/974-vikonannya-mskogo-byudzhetu-po-galuz-ohoroni-zdorovya-msta-kropivnickogo-za-pvrchchya-2019-roku.html
  • Лист секретаря міської ради А. Табалова

Результат

За інформацією наданою міською радою від 10 листопада 2020 року упродовж 5 років у Кропивницькому діє програма щорічного медичного огляду. Усі охочі жителі міста можуть пройти безкоштовний медичний огляд.

Отже, обіцянка виконана та отримує відповідний статус.

Нагадаємо перебіг подій:

16 лютого начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук повідомила, що цьогорічні програми містять пункти, направлені на виконання соціальних пунктів передвиборчої програми міського голови Андрія Райковича. Так, Програма медико-соціального забезпечення населення м. Кіровограда на 2016 рік передбачає проведення безкоштовних медичних оглядів для пільгових категорій населення. На це у міському бюджеті закладено понад 600 тисяч гривень. Крім того, усі діти віком до 6 років, що мають пільги, будуть забезпечені щепленнями у повному обсязі, відповідно до календаря їх проведення. На закупівлю вакцин у міській казні закладено близько 500 тисяч гривень.

Станом на 12 лютого 2018 року в Кропивницькому безкоштовний медичний огляд проходять учасникам АТО та їх родини. Лише за минулий рік було спрямовано понад 1 млн грн на забезпечення безкоштовної меддопомоги.

За І півріччя 2019 року з міського бюджету було виділено майже 900 тисяч грн для медичних оглядів.