Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Івано-Франківської обласної організації Української Народної Партії

Анушкевичус обіцяє розвиток Хриплинської інвестиційно-промислової зони

Мер міста Івано-Франківська Віктор Анушкевичус у своїй передвиборчій програмі обіцяв розвиток Хриплинської інвестиційно-промислової зони шляхом інвентаризації земельних ділянок і виробничих площ, придатних для інвесторів, будівництво та вдосконалення наявної інфраструктури.
Виконано
Сказано 21 жовтня 2010 р.

Джерело

  • http://news.if.ua/news/9772.html
  • Лист міського голови Івано-Франківська В.Анушкевічуса від 8 серпня 2012 року
  • Лист керуючого справами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради А. Лиса
  • Лист керуючого справами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради А. Лиса
  • Лист начальника управління економічного та інтеграційного розвитку Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Н.Кромкача

Результат

Відповідно до листа Івано-Франківської міської ради від 16 січня 2015 року, заходи, спрямовані на розвиток Хриплинської інвестиційно-промислової зони (ХІПЗ), передбачені "Комплексною програмою розвитку інвестиційної діяльності міста Івано-Франківська на 2013-2015 роки". Протягом 2010-2014 років неодноразово зверталися інвестори щодо земельних ділянок в ХІПЗ для будівництва нових підприємств. Зокрема, зверталася німецька фірма "VOSS" для будівництва підприємства з виробництва електрокабельної продукції для автомобілів, японська фірма мала наміри будівництва машинобудівного заводу та інші. Їм було запропоновано декілька земельних ділянок в ХІПЗ площею 1,7 та 1,5 га. Продовжується супровід інвестиційного проекту французької компанії Сен-Гобен по виробництву гіпсокартону. Проте, зважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію, інвестор не може прийняти остаточне рішення про початок будівництва заводу.

За зверненням ТОВ "Тайко Електронікс Юкрейн ЛТД" виконавчим комітетом міської ради здійснено ремонт зовнішнього освітлення вул. Марковецької, на якій розташовані виробничі приміщення підприємства. Проведено капітальний ремонт вулиці Автоливмашівської на загальну суму 572 млн гривень.

Відповідно до листа Івано-Франківської міської ради від 18 червня 2015 року, щороку відбуваються поточні інвестування у діючі промислові підприємства міста. Так, за 2014 рік місто отримало інвестицій в сумі близько 246 млн. доларів США, що є найвищим показником з початку інвестування, та більша частина яких інвестована саме в промислові виробництва. Найбільшими промисловими підприємствами з іноземними інвестиціями на території Хриплинської інвестиційно-промислової зони є ТОВ "Електролюкс-Україна" та ТОВ "Тайко Електронікс Юкрейн Лімітeд, які на даний час успішно працюють та розвиваються.