Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Акімова пообіцяла прискорення приватизації

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова назвала сім першочергових реформ для держави і конкретні завдання по їх здійсненню: "...Сьома — це прискорення приватизації. Необхідно відновити законодавчу базу, перш за все, завершити підготовку і затвердити Державну програму приватизації, внести необхідні зміни до приватизаційного законодавства. Приватизація підприємств ключових секторів повинна відбуватися на підставі затверджених програм їх розвитку. Застосовуватимуться особливі підходи до приватизації градоутворювальних підприємств. Визначення особливостей приватизації таких підприємств запобігне негативним соціальним наслідкам їх реформування".
Не виконано
Сказано 20 серпня 2011 р.

Джерело

  • http://censor.net.ua/news/179100/u_yanukovicha_nazvali_sem_pervoocherednyh_reform
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4442-17
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4649-17
  • http://www.epravda.com.ua/news/2012/03/12/318330/
  • http://www.kommersant.ua/doc/2030491/print
  • http://www.kommersant.ua/doc/2372385/print

Результат

За підсумками 2013 року Фонд держмайна перерахував до бюджету 1 млрд грн замість запланованих 11 млрд грн, виконавши план лише на 9%. Нагадаємо, що в лютому 2012 року в межах реформи залізничного транспорту 29 підприємств залізничної галузі було вилучено з Переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, а 7 підприємств - з Переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані. Крім того, з останнього переліку в квітні 2012 року було вилучено 14 підприємств (переважно ТЕЦ та тепломережі).

Зауважимо, що в березні 2012 року голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що, згідно з офіційними дослідженнями, 1,2 тис. державних підприємств визначені як об'єкти, що потребують приватизації. В вересні 2012 року видання "Коммерсантъ-Украина" опублікувало інформацію про те, що в Кабміні готується проект з вилучення 1,2 тис. підприємств з Переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.