Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гунчик пообіцяв сприяти легалізації видобутку та реалізації бурштину

25 вересня 2015 року голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пообіцяв сприяти легалізації видобутку та збуту бурштину. Сприяння легалізації включає: підняття теми на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради, що відбудеться 30 вересня 2015 року, спрямування офіційного листа-звернення до Президента України Петра Порошенка, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради з проханням терміново розглянути питання на державному рівні. У листі буде наголошено на необхідності якомога швидшого прийняття Закону України «Про бурштин» та на необхідності створення ринку збуту бурштину та виробів із нього. 23 квітня 2015 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні "Проект Закону про видобуток та реалізацію бурштину" №1351-1. Станом на 25 вересня 2015 року Верховна Рада не розглядала зазначений законопроект у другому читанні.
Виконано
Сказано 25 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://voladm.gov.ua/volodimir-gunchik-vidobutok-burshtinu-slid-uvesti-v-zakonne-ruslo/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53194
  • Лист керівника апарату Волинської ОДА Д. Дубняка
  • http://4vlada.com/volin/48549
  • http://www.volyn24.com/news/69824-v-oblasti-nemaie-zhodnyh-peredumov-dlia-stvorennia-udilnogo-kniazivstva-volodymyr-gunchyk
  • https://www.youtube.com/watch?v=vK5Vud9PSME&feature=youtu.be&t=9m35s
  • http://voladm.gov.ua/kazarmi-dlya-bijciv-14-o%D1%97-omb-gotovi-na-50/
  • http://voladm.gov.ua/oblderzhadministraciya-prodovzhuye-v-sudi-zaperechuvati-proti-vivedennya-burshtinovix-koshtiv-za-kordon/
  • https://hromadskeradio.org/programs/hromadskeradio/na-volyni-boyatsya-za-lisy-tomu-zahyshchayut-yih-vid-kopachiv-burshtynu-gunchyk
  • http://www.president.gov.ua/documents/732018-23818
  • http://www.president.gov.ua/news/prezident-priznachiv-golovoyu-volinskoyi-oda-oleksandra-savc-46586

Результат

16 вересня 2016 року Володимир Гунчик заявив, що ситуацію з видобутком бурштину тримають на контролі. За словами голови ОДА обласна рада внесла пропозиції щодо варіанту видобутку, однак до сих пір не було запропоновано рішень створення ринку бурштину. В жовтні 2016 року очікується постанова КМУ «Про перші кроки пов'язані з видобутком бурштину» (відео 32:10-35:00).

2 червня 2017 року головний поліціянт Волинської області доповів щодо ситуації із незаконним видобутком бурштину. Петро Петрович запевнив, що ситуація повністю контрольована. Зокрема, з-поміж працівників Маневицького райвідділу сформовано 3 мобільні групи. Аналогічні групи створені у Любешівському та Камінь-Каширському районах. Як результат, відкрито 8 кримінальних проваджень щодо незаконного видобутку бурштину.

7 жовтня 2017 року Володимир Гунчик повідомив, що ОДА не просто говорила про проблему бурштину, вона висувала на круглих столах, під час конференцій робочих зустрічей, надавала конкретні пропозиції, зміни до закону про бурштин, до закону про надра, вносили відповідні пропозиції до постанов Кабінету міністрів.

23 березня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав Указ №74/2018 про призначення на посаду Голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка. Глава держави також звільнив з цієї посади Володимира Гунчика.