Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв направити на розгляд робочої групи Конституційної комісії петицію про вільне володіння зброєю

24 вересня 2015 року спікер Верховної Ради, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман пообіцяв, що за поданням президента направить на розгляд робочої групи Конституційної комісії з прав людини петицію про вільне володіння зброєю (відео:10:47).
Виконано
Сказано 24 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=269&v=HSJ87_OaUmA
  • http://www.unian.ua/politics/1064476-konstitutsiyna-komisiya-stvorila-tri-robochi-grupi.html#ad-image-0
  • https://petition.president.gov.ua/petition/40
  • http://podrobnosti.ua/2060945-poroshenko-sozdaet-komissiju-po-legalizatsii-oruzhija.html
  • http://humanrights.org.ua/material/jeksperti_naprikinci_zhovtnja_obgovorjat_peticiju_pro_dozvil_zbroji
  • http://constitution.gov.ua/publications/item/id/89
  • http://constitution.gov.ua/news/item/id/1140

Результат

24 вересня 2015 року Президент України Петро Порошенко доручив голові парламенту Володимиру Гройсману створити комісію для обговорення можливості прийняття закону "Про громадську зброю і боєприпаси". До роботи у вказаній групі планується залучити автора петиції, представників різних політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, вчених-правознавців та експертів.

2 жовтня 2015 року на засіданні робочої групи Конституційної комісії з прав, свобод та обов’язків людини і громадянина електронну петицію по суті не розглядали, а запланували провести 27 жовтня науково-практичну конференцію з питання дозволу зброї, після якої напрацьовані рішення запропонувати в якості змін до законодавства.

29 жовтня 2015 року була проведена конференція "Про питання законодавчого затвердження права громадян на захист", організатором якої виступила робоча група Конституційної комісії з питань прав, свобод та обов'язків людини і громадянина. Дискусія по вказаному питанню велася в декількох напрямках: внесення змін до Конституції про обіг цивільної зброї, врегулювання питання володіння вогнепальною зброєю на рівні закону та вдосконалення законодавства в частині отримання травматичної зброї без права громадян володіти нею.

11 листопада 2015 року голова робочої групи Володимир Буткевич повідомив, що звернення Президента України щодо розгляду петиції про законодавче затвердження права людини на захист було сприйнято як першочергове. За його словами, усі матеріали конференції, висловлені точки зору будуть розглянуті на засіданні 13 листопада. Члени групи вважають не доцільним включати до тексту Конституції окремо, або в контексті положень право на володіння громадянами зброєю.