Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль пообіцяв сприяти соціальному центру «Парасолька» у отриманні статусу окремої юридичної особи

15 вересня 2015 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв сприяти центру для молодих людей з інвалідністю «Парасолька» у отриманні статусу окремої юридичної особи.
Виконано
Сказано 15 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://www.carpathia.gov.ua/ua/publication/content/12232.htm
  • Лист керівника апарату Закарпатської ОДА Петіка О.В.

Результат

Відповідно до листа Закарпатської ОДА від 16 грудня 2015 року, благодійною організацією «Комітет Медичної допомоги в Закарпатті» спільно із швейцарською асоціацією «Парасолька» департаментом соціального захисту населення ОДА та дирекцією Вільшанського будинку-інтернату вже п'ять років реалізовується в м.Тячів Закарпатської області пілотний проект «Парасолька». На сьогодні центр «Парасолька» функціонує як молодіжне відділення Вільшанського дитячого будинку-інтернату. Фінансування діяльності цього центру здійснюється з державного бюджету через Вільшанський дитячий будинок-інтернат. У зв'язку з тим, що молодіжне відділення «Парасолька» знаходиться на значній відстані від Вільшанського дитячого будинку-інтернату (70км.) ускладнюється організаційна робота відділення та суттєво обмежується розвиток центру.

Враховуючи зазначене, обласна державна адміністрація звернулася до Міністра соціальної політики України щодо розроблення та затвердження положення про Центр як окремої структури департаменту соціального захисту населення та можливість фінансування зазначеного відділення за рахунок коштів державного бюджету.

У відповідь на звернення вказано, що виокремлення молодіжного відділення Вільшанського дитячого будинку-інтернату у окремий центр не забезпечить фінансування установи за рахунок коштів державного бюджету відповідно до статей 89-90 Бюджетного кодексу України зі змінами, внесеними згідно із Законом № 79-VII від 28.12.2014, видатки на навчально-реабілітаційні центри, дитячі будинки-інтернати здійснюються з бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, що створюються із законом та перспективним планом формування територій громад, бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів.