Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шокін пообіцяв внести до ВР подання щодо зняття депутатської недоторканності з деяких народних депутатів від «Опозиційного блоку» після завершення слідства над ними

Генеральний прокурор Віктор Шокін 10 вересня 2015 року пообіцяв внести до Верховної Ради подання щодо зняття депутатської недоторканності з деяких народних депутатів від «Опозиційного блоку» після завершення слідства над ними.
Не виконано
Сказано 10 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://delo.ua/ukraine/shokin-hochet-snjat-neprikosnovennost-s-otdelnyh-deputatov-oppoz-303255/
  • http://www.golos.com.ua/news/15927
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1504166-v-groysman-rozpoviv-scho-poki-yomu-ne-nadkhodili-inshi-podannya-pro-znyattya-nedotorkanosti-z-nardepiv
  • Лист начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Тєлічко Н. від 8 квітня 2016 року

Результат

Станом на 5 жовтня 2015 року глава парламенту Володимир Гройсман повідомив, що до парламенту не надходило жодного нового офіційного подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України.

29 березня 2016 року Верховна Рада України відповідно до пункту 25 частини першої статті 85 та частини першої статті 122 Конституції України надала згоду на звільнення Президентом України Шокіна В.М. з посади Генерального прокурора України. Проект Постанови зареєстровано за №4122. За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів.

За інформацією листа начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Наталії Тєлічко від 8 квітня 2016 року отриманого ІА «Слово і діло» 11 квітня 2016 року, досудове розслідування у кримінальних провадженнях відносно депутатів «Опозиційного блоку» Генеральною прокуратурою не здійснюється.