Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Береза пообіцяв найближчим часом дати свідчення по трагедії в Іловайську

19 серпня 2015 року народний депутат України Юрій Береза пообіцяв, що найближчим часом дасть свідчення по трагедії в Іловайську керівнику військової прокуратури Анатолію Матіосу (відео:04:44). 16 березня 2015 року Анатолій Матіос повідомив, що під Іловайськом Донецької області в минулому році загинуло близько 360 наших військових. Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року українські сили АТО потрапили в оточення російських військово-терористичних формувань. Ця подія стала найжорстокішою поразкою українських сил за весь час воєнних дій на сході України. Повних офіційних даних про загиблих, поранених і взятих у полон українських військових досі не встановлено. 14 серпня 2015 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос зазначив, що для надання процесуальної оцінки подіям в Іловайську слідству необхідно ще кілька місяців.
Не виконано
Сказано 27 серпня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=UqUXu7uCVFQ
  • http://www.bbc.com/ukrainian/politics/2015/08/150813_bereza_interview_vs
  • http://www.5.ua/ato-na-shodi/Slidstvu-treba-shche-kilka-misiatsiv-shchob-proanalizuvaty-dii-kerivnytstva-ATO-v-khodi-Ilovaiska--Matios-90413.html
  • http://roadcontrol.org.ua/node/2863

Результат

Станом на 28 жовтня 2015 року народний депутат Юрій Береза не надав свідчень головному військовому прокурору України Анатолію Матіосу по трагедії в Іловайську.

Раніше, Матіос повідомляв, що комбат "Дніпра-1" Береза ігнорує повістки про виклик до слідчого у зв'язку з свідченнями проти нього Ростислава Шапошнікова, який звинуватив депутата у втечі з поля бою, в результаті чого зброя і військова карта потрапили до рук російських солдатів.