Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук обіцяє, що поступово всі відділення перинатального центру в Чернівцях будуть введені в експлуатацію

17 серпня 2015 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук заявив, що поступово всі відділення перинатального центру на вулиці Буковинській у Чернівцях будуть введені в експлуатацію.
Архів
Сказано 17 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://molbuk.ua/chernovtsy_news/96961-perynatalnyy-centr-u-chernivcyakh-zapuskatymut-pochergovo.html
  • http://www.oda.cv.ua/news/oblasnii-perinatalnii-tsentr-mozhe-vidkritisya-vzhe-u-nastupnomu-rotsi-oleksandr-kvitashvili
  • http://cv.vkadri.com/video/chv-tv-na-zavershennia-budivnytstva-oblasnoho-perynatalnoho-tsentru-neobkhidno-130-mln-hrn.html
  • http://acc.cv.ua/chernivtsi/17756-perinatalnogo-tsentru-v-2017-rotsi-ne-bude-v-byudzheti-na-nogo-groshej-ne-peredbacheno
  • http://acc.cv.ua/chernivtsi/18293-groshej-na-perinatalnij-tsentr-nema
  • http://bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-tsogorich-planuemo-vikonati-osnovnu-chastinu-robit-iz-rekonstruktsii-oblasno
  • http://www.bukoda.gov.ua/news/trivayut-roboti-z-rekonstruktsii-primishchennya-oblasnogo-perinatalnogo-tsentru
  • http://bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-ta-oleksii-kudryavtsev-vidvidali-ob-ekt-rekonstruktsii-maibutnogo-perinataln
  • https://www.youtube.com/watch?v=anSAoFnoHj4
  • http://bukoda.gov.ua/news/trivayut-roboti-z-rekonstruktsii-oblasnogo-perinatalnogo-tsentru
  • http://bukoda.gov.ua/news/aktualna-informatsiya-pro-khid-rekonstruktsii-chernivetskogo-oblasnogo-perinatalnogo-tsentru
  • https://www.youtube.com/watch?v=GWhv-w5EWu0
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

12 січня 2017 року заступник директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької облдержадміністрації Марія Поліщук повідомила, що перша частина коштів на реконструкцію пологового будинку надійшла в грудні 2013 року. На 10 млн грн змінили внутрішнє планування, добудували другий поверх, почали монтаж вентиляційної системи. З 2014 року проект «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» був достроково припинений і гроші Чернівецька область більше не отримувала. Для того, щоб добудувати перинатальний центр в Чернівцях потрібно 81,6 млн грн.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 року №70-р в травні 2017 року Чернівецька область отримала субвенцію з державного бюджету в сумі 45 млн грн на продовження реконструкції медичної установи. Ще стільки ж необхідно для завершення будівництва.

На продовження робіт по реконструкції будівлі обласного перинатального центру виділено кошти в загальній сумі 50 млн гривень (45 млн грн - з державного бюджету, співфінансування з місцевих бюджетів області - 5 млн грн). Станом на 4 серпня 2017 року, управлінню капітального будівництва облдержадміністрації профінансовано майже 18 млн грн, освоєно 13 млн грн, зараз на об'єкті тривають роботи, готуються акти виконаних робіт. Зокрема, проводяться електромонтажні, штукатурні роботи, монтаж пожежного водопроводу і вентиляційні роботи, облаштування фасадів, облицювання стін і підлоги, пристрій гіпсокартонних підвісних стель.

Станом на 20 листопада 2017 року на об’єкті реконструкції обласного перинатального центру виконано будівельних робіт на суму 77 мільйонів 966 тисяч гривень, у тому числі 23 мільйони гривень витрачені у 2013 році на придбання медичного обладнання. Основний обсяг будівництва здійснили у поточному році на суму 35 мільйонів 560 тисяч гривень. Наразі для введення будівлі в експлуатацію необхідно завершити внутрішні оздоблювані роботи.

28 грудня 2017 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук запевнив, що будівництво перинатального центру завершиться у 2018 році (відео 06:20-08:00).

13 лютого 2018 року під час прес-конференції начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Олександр Пуршага поінформував про низку об’єктів, котрі планується завершити у 2018 році, серед яких – обласний перинатальний центр. У 2017 році на продовження реконструкції приміщення перинатального центру виділено 58 млн грн коштів субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій. Освоєно було 46 млн грн. Наразі в центрі продовжуються роботи з монтажу технологічного обладнання. Залишок перехідних коштів субвенції з держбюджету у сумі 12 млн грн, було виконано значний обсяг будівельно-монтажних робіт. Зокрема, утеплено та оздоблено фасад будівлі, проводилися внутрішньо-оздоблювальні роботи, влаштування інженерних мереж (водопровід, каналізація, опалення, вентиляція, система медичних газів). Ступінь будівельної готовності об’єкта становить понад 75%.

Станом на 17 серпня 2018 року роботи тривають. За словами Олександра Фищука для завершення будівельної частини залишилось витратити 16-18 млн грн. Наступним етапом буде придбання обладнання. Уряд погодив виділення ще 43 млн гривень на введення перинатального центру в експлуатацію (відео 37:40-39:45).

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою.