Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк обіцяє, що керівник Держземагентства буде особисто відповідати за невиконання завдань зі спрощення реєстрації права власності на землю

9 серпня 2015 року прем'єр міністр України Арсеній Яценюк заявив, що керівник Державного земельного агентства Максим Мартинюк буде особисто відповідати за невиконання завданнь зі спрощення реєстрації права власності на землю. До вересня 2015 року голова Державної Служби геодезії, картографії та кадастру зобов'язаний активізувати роботу служби в спрощенні реєстрації права власності на землю.
Архів
Сказано 9 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248396072&cat_id=244276429
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52744
  • http://ukurier.gov.ua/uk/articles/maksim-martinyuk-zemelna-reforma-zabuksuvala-v-byu/

Результат

30 грудня 2015 року законопроект про внесення змін до статті 50 Закону України «Про землеустрій» щодо спрощення процедури виготовлення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок підписано Президентом України.

4 березня 2016 року голова Державної Служби геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк повідомив, що Держгеокадастр розробив пакет із шести законопроектів, спрямованих на спрощення оформлення земель громадянами, посилення контролю за використанням землі, зменшенням кількості земель у тіні, початок роботи ринку землі та інструментів його функціонування. Презентація цих проектів відбулась у вересні 2015 року в Полтаві на виїзному засіданні уряду. Тоді прем’єр-міністр доручив суміжним міністерствам за тиждень опрацювати їх, щоб оперативно передати на розгляд парламенту. Максим Мартинюк повідомляє, що відтоді проведено з десяток узгоджувальних нарад із чіткими термінами і завданнями різним органам виконавчої влади, але віз і нині там. Максим Мартинюк констатує, що земельна реформа забуксувала в «бюрократичних нетрях» Кабінету Міністрів.