Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул пообіцяв запустити програму з підтримки чорнобильців

6 серпня 2015 року народний депутат України Олександр Вілкул пообіцяв, разом зі своїм фондом «Українська перспектива» до 30-річчя аварії на ЧАЕС запустити нову обласну та міську програми з підтримки чорнобильців на Дніпропетровщині.
Виконано
Сказано 6 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/oleksandr-vilkul-do-30-richchya-avari-na-chaes-mi-zapustimo-novi-programi-z-pidtrimki-chornobilciv.html
  • http://opposition.org.ua/news/nataliya-korolevska-konstitucijnij-sud-pochav-rozglyad-spravi-pro-nezakonnist-pozbavlennya-chornobilciv-garantij-i-pilg.html
  • https://youtu.be/phPlt7CMI88
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60803
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60313

Результат

9 червня 2016 року Конституційний Суд почав розгляд справи за поданням 50 народних депутатів, зокрема й від фракції «Опозиційного блоку», в якому заперечується законність позбавлення гарантій і пільг ліквідаторів і постраждалих від аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

14 вересня 2016 року народний депутат України Олександр Вілкул повідомив про роботу, яку фракція «Опозиційного блоку» проводить для реалізації обіцянки про створення програми з підтримки чорнобильців. За його словами, наразі зареєстровано 5 відповідних законопроектів, однак жоден з них не виноситься на розгляд Верховної Ради. Також він додав, що його власний фонд постійно надає посильну підтримку чорнобильцям.

13 квітня 2017 року у парламенті проголосували два законопроекти щодо соціального захисту членів сімей померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС:

№5594 та №5297. Перший було ухвалено в цілому, другий — за основу. Олександр Вілкул підтримав обидва.

Враховуючи зусилля Олександра Вілкула, спрямовані на реалізацію обіцяного, декларація отримує статус "виконано".