Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лінько заявив, що фракція "Радикальної партії" вийде з коаліції

5 серпня 2015 року народний депутат України Дмитро Лінько заявив, що фракція "Радикльної партії" вийде з коаліції, якщо будуть нові подання на арешт щодо інших членів фракції (відео:26:04).
Виконано
Сказано 5 серпня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=T_Cp9wH9Lzk
  • http://www.slovoidilo.ua/2015/09/01/novyna/polityka/radykalnaya-partiya-vyxodyt-z-koalicziyi-lyashko
  • http://delo.ua/ukraine/frakcija-radikalnoj-partii-vyhodit-iz-koalicii-ljashko-302984/?supdated_new=1441114454
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/08/26/7079033/

Результат

1 вересня 2015 року голова фракції “Радикальної партії” Олег Ляшко заявив про вихід фракції з парламентської коаліції та перехід в опозицію до чинного уряду країни. За його словами, мотивом для цього стало голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні, під час якого члени коаліції (БПП та НФ) об'єдналися з "Опозиційним блоком", а також "представниками олігархічних груп". Разом з цим Ляшко заявив, що вихід його фракції не означає розвал коаліції. Це підтвердив і народний депутат від Блоку Порошенко Ігор Кононенко. Він зазначив, що в коаліцію входили 302 нардепа, а після виходу фракції Радикальної партії залишився 281 голос у більшості. Кононенко висловив переконання, що цієї кількості депутатів буде достатньо для прийняття рішень Верховною Радою.

Нагадаємо, що генеральний прокурор Віктор Шокін направив подання про зняття недоторканності з народного депутата Андрія Лозового, яке пізніше відкликав для доповнення новими фактами. 26 серпня 2015 року Шокін повідомив, що Генеральна прокуратура готує подання до Верховної Ради для отримання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності як депутатів від коаліції, так і від опозиції.