Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добкін пообіцяв, що "Опозиційний блок" звернеться до всіх демократичних країн та міжнародних організацій із закликом не визнавати вибори

3 серпня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін пообіцяв, що "Опозиційний блок" звернеться до всіх демократичних країн та міжнародних організацій із закликом не визнавати місцеві вибори, якщо влада не виконає вимоги партії, а саме не зареєструває всі організації "Опозиційного блоку", покарає всіх винних у нападі на мітинг партії та її офіс, а також відправить у відставку керівництво області та керівника Головного управління юстиції. Нагадаємо, 25 червня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін повідомив, що "Опозиційному блоку" відмовили у реєстрації харківського регіонального представництва, через що партія подала позов до суду. 3 серпня 2015 року Головне територіальне управління юстції в Харківській області відмовило в реєстрації регіональної організації політичної партії "Опозиційний блок" через незавершену процедуру ліквідації обласної організації політичної партії “Закон і порядок”.
Не виконано
Сказано 3 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/mikhajlo-dobkin-vlada-terorizue-opoziciyu.html
  • http://opposition.org.ua/news/mikhajlo-dobkin-bez-opozicijnogo-bloku-vibori-budut-nelegitimnimi.html
  • http://opposition.org.ua/news/mikhajlo-dobkin-vlada-zijshla-z-rozumu-namagaetsya-ne-dopustiti-opoziciyu-do-viboriv-tisne-na-sud-znevazhae-demokratichni-normi.html/
  • http://opposition.org.ua/uk/news/mi-vidstoyali-pravo-kharkivyan-na-chesni-vibori.html/
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_18102015.htm
  • http://opposition.org.ua/news/yurij-miroshnichenko-cvk-zobovyazav-kharkivskij-oblviborchkom-do-13-zhovtnya-zareestruvati-kandidativ-vid-opozicijnogo-bloku.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=WLHH4l6FRiI&feature=youtu.be
  • http://obozrevatel.com/politics/76804-v-ukraine-otkryivayutsya-izbiratelnyie-uchastki-chem-osobennyi-nyineshnie-vyiboryi.htm
  • http://opposition.org.ua/news/opozicijnij-blok-peremagae-v-17-regionakh-ukrani.html

Результат

7 серпня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін повідомив, що "Опозиційний блок" й надалі буде боротись за право зареєструвати обласний партійний осередок в Харківській області.

17 серпня 2015 року в Окружному адміністративному суді м Києва почався розгляд позову "Опозиційного блоку" до Міністерства юстиції та Головного управління юстиції Харківської області щодо неправомірності відмови в реєстрації обласної територіальної організації політичної сили в цьому регіоні.

20 серпня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав Мін'юст і Харківське управління юстиції зареєструвати обласну організацію "Опозиційного блоку" в Харкові.

7 жовтня 2015 року Центральна виборча комісія дала вказівку Харківській обласній виборчій комісії зареєструвати кандидатів у депутати від "Опозиційного блоку" до 8 жовтня включно. Вивчивши всі наявні матеріали, ЦВК встановила, що відмова облвиборчкому у реєстрації була безпідставною.

9 жовтня 2015 року народний депутат України Юрій Мірошниченко повідомив, Центральна виборча комісія зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію зареєструвати представників від "Опозиційного блоку" кандидатами на місцевих виборах в обласну раду до 13 жовтня.

Зазначимо, що 9 жовтня 2015 року ЦВК достроково припинила повноваження усього складу Харківського облвиборчкому у зв'язку з порушенням деяких положень Конституції України, Закону "Про місцеві вибори" та Закону "Про Центральну виборчу комісію", а також зобов'язала Верховну Раду сформувати його новий склад до 11 жовтня.

18 жовтня 2015 року ЦВК зареєструвала 105 кандидатів у депутати до Харківської обласної ради від партії "Опозиційний блок". Проте ЦВК відмовила у реєстрації трьом представникам цієї політичної сили, зокрема до участі у виборах не було допущено Михайла Добкіна.

21 жовтня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін пояснив, що лише реєстрація місцевого осередку його політичної сили на виборах у Харківську обласну раду дозволила відмовитись від наміру бойкотувати місцеві вибори, хоча його так і не допустили до участі. Якби цього не сталося, він пропонував би партії знятись з виборів по всій Україні (відео:00:30 – 02:37).

25 жовтня 2015 року в Україні відбулись вибори до місцевих органів влади.