Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добкін пообіцяв, що "Опозиційний блок" буде бойкотувати місцеві вибори, у разі порушення конституційних прав українців

29 липня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін пообіцяв, що "Опозиційний блок" буде бойкотувати місцеві вибори, у разі порушення конституційного права українців брати участь у виборах в органи місцевого самоврядування. Нагадаємо, 25 червня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін заявляв, що "Опозиційному блоку" відмовляють у реєстрації харківського регіонального представництва та з цього приводу партія подала позов до суду.
Не виконано
Сказано 29 липня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/mikhajlo-dobkin-ninishnya-ukranska-vlada-vdoskonalyuetsya-u-svokh-metodakh-pobudovi-diktaturi.html
  • http://opposition.org.ua/news/mikhajlo-dobkin-bez-opozicijnogo-bloku-vibori-budut-nelegitimnimi.html
  • http://112.ua/politika/oppozicionnomu-bloku-v-harkovskoy-obl-otkazali-v-registracii-249627.html
  • http://opposition.org.ua/news/mikhajlo-dobkin-nezvazhayuchi-na-informacijni-manipulyaci-i-pravove-bezzakonnya-vladi-opozicijnij-blok-prodovzhit-dobivatisya-reestraci-svogo-predstavnictva-v-kharkivskij-oblasti.html
  • http://opposition.org.ua/news/mikhajlo-dobkin-vlada-zijshla-z-rozumu-namagaetsya-ne-dopustiti-opoziciyu-do-viboriv-tisne-na-sud-znevazhae-demokratichni-normi.html/
  • http://opposition.org.ua/uk/news/mi-vidstoyali-pravo-kharkivyan-na-chesni-vibori.html/
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/7/7084077/
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_09102015.htm
  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/27297894.html
  • http://opposition.org.ua/news/yurij-miroshnichenko-cvk-zobovyazav-kharkivskij-oblviborchkom-do-13-zhovtnya-zareestruvati-kandidativ-vid-opozicijnogo-bloku.html
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_18102015.htm
  • http://ru.slovoidilo.ua/2015/10/22/novost/politika/dobkin-poyasnil-pochemu-ne-bojkotiruet-vybory-kak-obeshhal
  • https://youtu.be/WLHH4l6FRiI

Результат

3 серпня 2015 року Головне територіальне управління юстції в Харківській області відмовило в реєстрації регіональної організації партії "Опозиційний блок". За словами начальника Управління юстиції в Харківській області, 24 серпня 2014 року представники народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна подали до управління пакет документів з двома вимогами: прийняти до відома рішення про припинення юридичної особи обласної організації партії "Закон і порядок" і взяти до відома та зареєструвати обласну організацію "Оппоблока. 27 липня 2015 року управління прийняло рішення про ліквідацію обласної організації партії" Закон і порядок ", була запущена процедура ліквідації даної обласної організації цієї політичної партії. Поки ліквідаційна процедура не буде завершена, відповідно до чинного законодавства, Головне територіальне управління юстиції не може прийняти рішення про реєстрацію обласної організації "Опозиційного блоку" на території Харківської області.

7 серпня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін повідомив, що "Опозиційний блок" й надалі буде боротись за право зареєструвати обласний партійний осередок в Харківській області.

17 серпня 2015 року в Окружному адміністративному суді м Києва почався розгляд позову Опозиційного блоку до Міністерства юстиції та Головного управління юстиції Харківської області щодо неправомірності відмови в реєстрації обласної територіальної організації політичної сили в цьому регіоні.

20 серпня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав Мін'юст і Харківське управління юстиції зареєструвати обласну організацію "Опозиційного блоку" в Харкові.

7 жовтня 2015 року ЦВК зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію до 8 жовтня включно зареєструвати кандидатів у депутати від "Опозиційного блоку". Рішення облвиборчкому про попередню відмову було прийнято через порушення строків внесення документів, їх невідповідністю вимогам законодавства, а також відсутністю документа про внесення грошової застави. Вивчивши всі наявні матеріали, Центральна виборча комісія встановила, що відмова була безпідставною.

9 жовтня 2015 року народний депутат України Юрій Мірошниченко повідомив, Центральна виборча комісія зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію зареєструвати представників від "Опозиційного блоку" кандидатами на місцевих виборах в обласну раду до 13 жовтня.

Зазначимо, що 9 жовтня 2015 року ЦВК достроково припинила повноваження усього складу Харківського облвиборчкому у зв'язку з порушенням деяких положень Конституції України, Закону "Про місцеві вибори" та Закону "Про Центральну виборчу комісію", а також зобов'язала Верховну Раду сформувати його новий склад до 11 жовтня.

18 жовтня 2015 року Центральна виборча комісія зареєструвала 105 кандидатів у депутати до Харківської обласної ради від партії "Опозиційний блок". Проте ЦВК відмовила у реєстрації трьом представникам цієї політичної сили, зокрема до участі у виборах не допущено Михайла Добкіна.

21 жовтня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін пояснив, що лише реєстрація місцевого осередку його політичної сили на виборах у Харківську обласну раду дозволила відмовитись від наміру бойкотувати місцеві вибори, хоча його так і не допустили до участі. Якби цього не сталося, він пропонував би партії знятись з виборів по всій Україні (відео:00:30 - 02:37).