Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Березенко пообіцяв добиватись індексації зарплат та пенсій на законодавчому рівні

28 липня 2015 року переможець позачергових виборів народного депутата в 205 окрузі Сергій Березенко заявив, що буде добиватися індексації зарплат та пенсій на законодавчому рівні (відео:04:07).
Не виконано
Сказано 28 липня 2015 р.

Джерело

  • http://112.ua/video/sergey-berezenko-pobeditel-na-vyborah-v-chernigove-v-efire-telekanala-112-ukraina-167012.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=3817
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=17568&SKL=9
  • https://www.slovoidilo.ua/2017/11/21/infografika/ekonomika/revolyucziya-hidnosti-ta-pislya-yak-zminylosya-zhyttya-ukrayincziv-4-roky

Результат

Відповідно до законодавства України, індексація — це механізм підвищення грошових доходів громадян, що дає можливість частково або повністю відшкодовувати їм подорожчання споживчих товарів і послуг. Індексація є частиною державної системи соціального захисту громадян, спрямованою на підтримання купівельної спроможності їхніх грошових доходів, особливо соціально вразливих верств населення.

Станом на червень 2018 року Сергій Березенко не ініціював жодних ініціатив щодо індексації зарплат та пенсій. Поряд з цим, Сергій Березенко підтримував рішення щодо збільшення прожиткового мінімуму та зміни до пенсійного законодавства, які були спрямовані на часткове підвищення пенсій. Однак, враховуючи, що індексація так і не була здійснена, і Березенко нічого не робив в цьому напрямку, обіцянка вважається невиконаною.