Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Березенко заявив, що буде добиватися впровадження пропорційної моделі виборів до Верховної Ради за відкритими списками

28 липня 2015 року переможець позачергових виборів народного депутата в 205 окрузі Сергій Березенко заявив, що буде добиватися впровадження пропорційної моделі виборів до Верховної Ради за відкритими списками (відео:03:50).
Не виконано
Сказано 28 липня 2015 р.

Джерело

  • http://112.ua/video/sergey-berezenko-pobeditel-na-vyborah-v-chernigove-v-efire-telekanala-112-ukraina-167012.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15333
  • https://www.youtube.com/watch?v=gfy19gOEYt8&feature=youtu.be&t=929

Результат

19 жовтня 2017 року ВРУ намагалася ухвалити законопроекти щодо реформування виборчої системи. Зокрема, це проект закону №1068 («Про вибори народних депутатів України авторства Юрія Мірошніченка, №1068-1 («Про вибори народних депутатів України (за відкритими партійними списками») від депутатів із фракції «Батьківщина», та №1068-2 («Про вибори народних депутатів України»), який розробила група авторів на чолі з Віктором Чумаком. Останні два проекти запроваджують систему виборів за відкритими списками. Однак, ці законодавчі ініціативи не отримали достатньої підтримки у стінах парламенту.

7 листопада ВРУ ухвалила за основу проект Виборчого кодексу України (№3112-1), за авторством Андрія Парубія, Леоніда Ємця, Олександра Черненка. Проектом кодексу передбачається зміна виборчого законодавства України. Зокрема, запроваджується механізм обрання народних депутатів до ВРУ за системою відкритих пропорційних списків.

Сергій Березенко, попри власну обіцянку, не підтримав ухвалення законопроекту.

Окрім цього, 7 грудня 2018 року в інтерв'ю в програмі "Виборчий округ" Сергій Березенко відкрито збрехав, сказавши, що ніколи не обіцяв виступати за скасування мажоритарної системи виборів до Верховної Ради та введення системи пропорційних списків на виборах (відео з 15:30).