Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шокін планує створити молодіжну прокуратуру

21 липня 2015 року генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив про намір створити молодіжну прокуратуру, щоб готувати в ній кваліфіковані кадри для ГПУ.
Архів
Сказано 21 липня 2015 р.

Джерело

  • http://news.liga.net/news/politics/6232274-shokin_khochet_sozdat_molodezhnuyu_prokuraturu.htm
  • http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=159995
  • Лист начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Тєлічко Н. від 8 квітня 2016 року

Результат

31 липня 2015 року перший заступник генерального прокурора України Юрій Севрук поінформував присутніх про ініціативу генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо створення Молодіжної прокуратури з-поміж студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів України на конкурсній основі. Юрій Севрук також повідомив про те, що генеральний прокурор Віктор Шокін вважає, що вінцем завершення реформування органів прокуратури має стати обрання генерального прокурора України на конкурсній основі. Але для цього, підкреслив Юрій Севрук, мають бути прийняті зміни до законодавства України, в першу чергу до Конституції.

29 березня 2016 року Верховна Рада України відповідно до пункту 25 частини першої статті 85 та частини першої статті 122 Конституції України надала згоду на звільнення Президентом України Шокіна В.М. з посади Генерального прокурора України. Проект Постанови зареєстровано за №4122. За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів. За інформацією листа начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Наталії Тєлічко від 8 квітня 2016 року отриманого ІА «Слово і діло» 11 квітня 2016 року, на виконання вимог ЗУ «Про прокуратуру» триває формування органів прокурорського самоврядування, в тому числі і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка відповідно до закону з 15.04.2016 вестиме облік даних про кількість посад прокурорів, призначатиме та звільнятиме їх, а також прийматиме інші кадрові рішення. Положення про порядок роботи зазначеної комісії затверджуватиметься на всеукраїнській конференції працівників прокуратури, проведення якої заплановано на 22.04.2016. Відтак питання створення «молодіжної прокуратури» вирішуватиметься після початку функціонування вказаної комісії, з урахуванням прийнятого Положення та практики її роботи.