Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вінник заявив, що у всіх регіонах України будуть створені загони територіальної оборони

18 липня 2015 року народний депутат України Іван Вінник заявив, що у всіх регіонах України зі складу добровольців будуть створені загони територіальної оборони. Депутат зазначив, що такі формування будуть створені з числа громадян, які з різних причин не побажали йти на передній план в зоні АТО, але готові стати до зброї у випадку необхідності. Загоны охоронятимуть стратегічні об'єкти, забезпечуватимуть функції, які зараз частково виконує Нацгвардія, зокрема, в цивільно-правоохоронному плані.
Виконано
Сказано 18 липня 2015 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=30731
  • http://novynarnia.com/2016/03/28/teritorialna-oborona-yak-gromadski-aktivisti-roblyat-robotu-zamist-viyskkomativ/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56121
  • http://www.mil.gov.ua/news/2017/07/05/mi-zavchasno-gotuemosya-do-adekvatnogo-reaguvannya-na-mozhlivi-voenni-zagrozi-komanduvach-suhoputnih-vijsk-zsu-general-lejtenant-sergij-popko/

Результат

Формування загонів територіальної оборони здійснюється в України на основі закону «Про оборону України», ухваленого ще в грудні 1991 року

Відповідно до ЗУ, територіальну оборону на всій території України організовує Генеральний штаб Збройних Сил України, а на території областей – обласні державні адміністрації (в межах своїх повноважень).

У липні 2017 року було повідомлено про намір створити такі загони у всіх регіонах країни. І вже невдовзі загони територіальної оборони були сформовані у всіх областях держави.