Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сугоняко пообіцяв відновити роботу Наумівського спиртзаводу

25 лютого 2015 року народний депутат України Олександр Сугоняко пообіцяв відновити роботу ДП «Наумівський спиртовий завод», що на Сумщині. За словами депутата, необхідно перепрофілювати підприємство на виробництво біопалива, для чого готується законодавча ініціатива щодо альтернативних видів палива.
Не виконано
Сказано 25 лютого 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/a.sugoniako/posts/338319716369753
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55529
  • https://www.facebook.com/a.sugoniako/posts/369375946597463
  • http://krasrada.sumy.ua/aktualni-novini/754-mayemo-zberegti-naumvskiy-sprtzavod-yak-clsniy-maynoviy-kompleks.html
  • https://sorada.gov.ua/novyny-mistsevyh-rad/20-krasnopilska-rajonna-rada/14801-robocha-pojizdka-golovy-krasnopilskoji-rajonnoji-rady.html
  • https://www.facebook.com/a.sugoniako/posts/687136491488072?pnref=story
  • https://www.facebook.com/a.sugoniako/posts/980984108769974

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано". Народному депутату Олександру Сугоняко не вдалося відновити роботу Наумівського спиртзаводу, хоча нардеп активно сприяв цьому законодавчого та громадського інструментарію.

8 червня 2015 року у Верховній Раді України зареєстровали законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства» №2044а. За словами Олександра Сугоняко, одного з його авторів, що він дозволить отримати шанс на «друге дихання» для Наумівського заводу. Підприємство перебуває в стадії банкрутства і тільки його перепрофілювання під виробництво біопалива може стати одним з найбільш реальних шляхів для відновлення роботи одного з найбільших спиртових заводів в Сумській області.

За місяць відбулася робоча зустріч де були присутні голова районної ради та директор підприємства Юрій Радівілов якій проінформував, що завод знаходиться в належному технічному стані, здійснюється постійна його охорона, для цього задіяно 15 чоловік. Районна влада покладає велику надію у цьому на допомогу нардепа Олександра Сугоняки.

Однак вже 24 вересня на сайті Краснопільської районної ради з'являється інформація, що Наумівський спиртзавод зупинився ще 22 лютого 2014 року, як повідомив виконуючий обов’язки директора ДП «Наумівський спиртзавод» Юрій Радівілов. Заборгованісті по зарплаті становить біля 400 тис грн, перед бюджетами близько 80 млн. грн.

Станом на листопад 2016 року законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства» № 2044а ще знаходиться на стадії опрацювання в профільних комітетах і не був винесений на розгляд в парламент.

В результаті розмови з представником Краснопільської районної ради від 28 листопада 2016 року стало відомо, що місцева влада направляла нардепу Олександру Сугоняці листи з проханням посприяти у вирішенні питання.

А вже 21 липня 2017 року Олександр Сугуняка зустрівся із активом Краснопільської об’єднаної громади де обговорив питання Наумівського спиртзаводу. Народний депутат визнав, що простих рішень щодо відновлення його роботи не існує, і він неодноразово звертався з цього приводу до відповідних відомств однак питання залишається не вирішеним.

16 листопада 2018 року Сугоняко повідомив, що вже декілька разів звертався щодо цього питання до Кабміну, однак віз і нині там. Пропонував також передати завод в управління громади – теж жодної позитивної реакції.