Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук пообіцяв розпочати утеплення шкіл та дитячих садків Чернівців у листопаді-грудні 2015 року

25 червня 2015 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук пообіцяв розпочати утеплення шкіл та дитячих садків міста у листопаді-грудні 2015 року.
Виконано
Сказано 25 червня 2015 р.

Джерело

  • http://molbuk.ua/chernovtsy_news/93887-shkoly-ta-dytsadky-v-chernivcyakh-uteplyat.html
  • http://chv.tv/chernivtsiam-nadadut-kredyt-u-sumi-3-mln-hrn-na-uteplennia-likaren-shkil-ta-dytsadkiv-kaspruk.html#.Vmf_s9KLTcs
  • http://zik.ua/news/2015/12/03/chernivetska_miskrada_pidtrymala_proekt_650775
  • Директор департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин В. Бабчук

Результат

Станом на 3 грудня 2015 року Чернівецька міськрада на своєму першому засіданні підтримала проект угоди про виділення 9 млн євро на утеплення шкіл, дитсадків і двох лікарень в рамках міжнародної співпраці. Проект «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у місті Чернівці» підтримується Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO). Згідно з умовами, NEFCO надає 5 млн євро кредиту під 6% і 3 млн євро фінансової технічної допомоги на утеплення, модернізацію систем опалення і водопостачання дитячих садків та шкіл, а також двох лікарень. Ще 1 млн євро виділяє у рамках проекту міська рада.

7 грудня 2015 року у Лондоні було прийнято рішення про надання Чернівцям кредиту у сумі 3 млн євро на проект енергозбереження. Міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив, що кредитні кошти використають для утеплення лікарень, шкіл та дитсадків.

Відповідно до листа Директора департаменту містобудівного комплексу Чернівецької міської ради від 9 лютого 2016 року, з метою зменшення теплових втрат управлінням капітального будівництва департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради були виконані роботи по заміні вікон у 8 об'єктах закладів освіти, а також управлінням освіти міської ради були виконані роботи по заміні вікон у 14 об'єктах.