Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв перейменувати одну з вулиць Києва на честь Валерія Лобановського

16 червня 2015 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що одну з вулиць столиці буде перейменовано на честь всесвітньо відомого тренера «Динамо» Валерія Лобановського.
Архів
Сказано 16 червня 2015 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1101
  • http://radio.vesti-ukr.com/broadcasts/heroj-dnja/16277.html
  • http://kiev.unian.ua/1100688-stolichni-chinovniki-pidtrimali-ideyu-pereymenuvannya-chervonozoryanogo-prospektu-na-chest-valeriya-lobanovskogo.html
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1241
  • https://kievcity.gov.ua/news/29567.html

Результат

23 червня в ефірі однієї з радіостанцій мер Києва Віталій Кличко висловив переконання, що вулиця Лобановського повинна з'явитися. Зараз є 2 варіанти: перший - це Червонозоряний проспект і другий - частина Петровської алеї " (відео 32:04 - 32:33).

14 липня 2015 року секретар постійної комісії Київради з питань культури та туризму Павло Бригинець повідомив, що комісія проголосувала більшістю за варіант перейменування Червонозоряного проспекту на честь Лобановського.

13 серпня 2015 року Віталій Кличко заявив, що відносно перейменування 17 вулиць відбулися громадські обговорення, і проекти рішень Київради погоджуються в установленому порядку, а їх ухвалення можливе вже на найближчих сесійних засіданнях. Крім того, зараз триває громадське обговорення перейменування ще 29 вулиць столиці і взяти участь у ньому можна на офіційному сайті КМДА.

5 жовтня відбулося чергове засідання комісії з питань найменувань. Так, за результатами громадського обговорення, яке тривало з 3 серпня до 3 жовтня 2015 року, члени комісії підтримали перейменування 11 вулиць, назви яких пов’язані з комуністичним тоталітарним режимом. Зокрема проспект Червонозоряний отримав назву проспекту Валерія Лобановського.