Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка пообіцяв зберегти роботу мобілізованим

5 травня 2015 року голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка пообіцяв узяти на контроль кожен окремий випадок, що стосується збереження робочих місць за мобілізованими.
Виконано
Сказано 5 травня 2015 р.

Джерело

  • http://www.pohlyad.com/news/n/84516
  • Лист Заступника голови Львівської ОДА Гримак І.Я.
  • http://loda.gov.ua/news?id=22562
  • http://loda.gov.ua/news?id=22772
  • http://loda.gov.ua/news?id=26636

Результат

Відповідно до листа Львівської ОДА від 24 грудня 2015 року, інформація щодо фактів звільнення з роботи мобілізованих в облдержадміністрації та її структурних підрозділах відсутня.

29 липня 2016 року Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 1436-VIII «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення», що передбачає можливість отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску для працедавців, які створюють нові робочі місця і приймають безробітних з числа учасників антитерористичної операції. Станом на 16 серпня 2016 року 368 демобілізованих армійців вдалося забезпечити трудовою діяльністю.

За словами в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксани Іванчук, упродовж січня – лютого 2017 року соціальними послугами для пошуку роботи скористалися 1973 демобілізовані військовослужбовці. З них 1428 охоплено профорієнтаційними послугами, 141 – професійним навчанням, 41 – тимчасовою зайнятістю. Допомогу з безробіття отримували 1289 учасників АТО. Середній розмір виплаченого їм матеріального забезпечення у лютому становив 3527 грн.