Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Васюник пообіцяв сприяти отриманню Львівською Національною Академією Мистецтв статусу автономного науково-дослідницького центру

15 червня 2015 року народний депутат України Ігор Васюник пообіцяв сприяти на законодавчому рівні в отриманні Львівською Національною Академією Мистецтв статусу автономного науково-дослідницького центру. 15 червня відбулося установче засідання Наглядової ради ЛНАМ, до складу якої входить народний депутат. Наглядова рада створена для відстоювання інтересів ВНЗ на усіх рівнях та забезпечення динамічного розвитку закладу, підвищення конкурентоспроможності Академії та її випускників на ринку освітніх та наукових досліджень.
Не виконано
Сказано 15 червня 2015 р.

Джерело

  • http://portal.lviv.ua/news/2015/06/15/lvivska-akademiya-mistetstv-maye-stati-potuzhnim-mistetskim-tsentrom-ukrayini-vasyunik
  • http://www.lnam.edu.ua/page/ua/about_academy/98/
  • Лист генерального директора Національного науково-дослідного реставраційного центру України від 12 квітня 2016 року
  • Лист народного депутата Ігоря Васюника від 30 травня 2016 року
  • Лист віце-прем'єр-міністра України В. Кириленка від 21 березня 2016 року

Результат

Народний депутат України Ігор Васюник в своєму листі № 264/01/16 від 17 травня 2016 року повідомив, що не обіцяв сприяти отриманню Львівською Національною Академією Мистецтв статусу автономного науково-дослідницького центру. За його словами, мова йшла про надання такого статусу автономному науково-дослідницькому центру Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Необхідно зазначити, що депутат направляв запит віце-прем'єр-міністру України В. Кириленку відносно вирішення вказаного питання. В листі від 12 квітня 2016 року генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України Світлана Стрєльнікова повідомила про недоцільність створення ще однієї наукової інституції, яка б повністю дублювала функції ННДРЦУ.

В свою чергу, ІА «Слово і Діло» зафіксувало, що Ігор Васюник обіцяв працювати над можливістю досягнення саме Львівською Національною Академією Мистецтв статусу самоврядного (автономного) науково-дослідницького центру. Отже, обіцянка не є виконаною.