Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман запевнив, що на законодавчому рівні ВР зробить все, щоб з 1 січня 2016 року в Україні був запроваджений безвізовий режим з країнами ЄС

15 червня 2015 року голова Верховної Ради Володимир Гройсман запевнив, що на законодавчому рівні парламент зробить все, щоб з 1 січня 2016 року в Україні був запроваджений безвізовий режим з країнами Європейського Союзу.
Не виконано
Сказано 15 червня 2015 р.

Джерело

  • http://chairman.rada.gov.ua/news/main_news/73246.html
  • http://zaxid.net/news/showNews.do?u_vr_zareyestruvali_zakonoproekt_pro_skasuvannya_vidstrochki_elektronnogo_deklaruvannya&objectId=1378432
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/02/17/7099305/
  • http://news.liga.net/news/politics/9355200-vvedenie_bezvizovogo_rezhima_dlya_gruzii_i_ukrainy_razdelili.htm

Результат

4 січня 2016 року українські ЗМІ повідомили, що у бюджеті на 2016 рік внесено поправку, згідно з якою електронне декларування всіх активів, що є необхідним для введення безвізового режиму з Європейським союзом, відклали на рік.

Представництво Європейського союзу в Україні заявило, що чекає на коментарі Києва з цього приводу.

16 лютого 2016 року ВР ухвалила хвалила Закон N 3755 щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, який входить до "безвізового" пакету. Проте 17 лютого посол ЄС в Україні Ян Томбінський розкритикував прийнятий закон "Про електронні декларації" (№3755), який "не відповідає антикорупційним зобов'язанням, прийнятим українським керівництвом".

2 березня 2016 року доповідач Європарламенту по Грузії Андрес Мамікінс повідомив, що візова лібералізація з Євросоюзом для України буде розглядатися окремо від Грузії. Таким чином питання візової лібералізації для України буде розглядатися значно пізніше. Нагадаємо, кілька тижнів тому президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер нібито пообіцяв прем'єр-міністру Грузії, якщо Україна не виконає всі додаткові вимоги в найближчі тижні, українсько-грузинський пакет буде розірвано.

Таким чином, Верховна Рада України ухваливши закони, які суперечать попереднім домовленостями з ЄС, не змогла забезпечити повного виконання Україною взятих на себе зобов'язань.