Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв залучати меценатів та інвесторів для реалізації європейських проектів

15 червня 2015 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв і надалі залучати меценатів та інвесторів для того, щоб реалізовувати в Києві ще низку важливих та вкрай необхідних європейських проектів.
Архів
Сказано 15 червня 2015 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1092
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=2316
  • Лист керівника апарату КМДА В. Бондаренка

Результат

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 4 грудня 2015 року, з початку року Департамент економіки та інвестицій КМДА провів 12 засідань постійно діючої конкурсної комісії із залучення інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури м. Києва. За результатами засідань було розглянуто 26 інвестиційних пропозицій, які включено до переліку об’єктів, що потребують залучення інвестицій. Також конкурсна комісія із залучення інвесторів розглянула умови конкурсу із залучення інвестора до реалізації 13 проектів у пріоритетних сферах міського господарства: соціальній, медичній, транспорту та зв’язку тощо. Розглянула постійно діюча конкурсна комісія і питання залучення меценатів до реалізації 4 соціальних проектів. Зокрема, мова йшла про реконструкцію театру та облаштування парків. За дорученням Київського міського голови КП «Київське інвестиційне агентство» підготувало понад 50 проектів у сферах нерухомості, IT, енергоефективності та інших, які наступного року на відкритих конкурсах будуть запропоновані інвесторам. Загалом, за минулі півтора роки Київ залучив майже 2 мільярди гривень інвестицій. Це інвестиції в комунікації, транспорт, будівництво соціальної інфраструктури, нерухомість.

15 березня 2017 року Віталій кличко відкрив стенд та представив інвестиційні проекти української столиці на міжнародній виставці нерухомості MIPIМ в Каннах. Серед інвестиційних проектів, які Київ презентує на цьогорічній виставці MIPIM, – будівництво cміттєпереробного заводу, транспортні, проекти в сфері паркування, модернізація вуличного освітлення, створення індустріального парку «Київська бізнес-гавань» та інші перспективні для інвестування проекти.

Відповідну обіцянку вже зафіксовано у базі Слово і Діло, тому її перенесено до архіву.