Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Козир пообіцяв довести до кінця розслідування щодо розкрадання земель у Сухолуччі

10 червня 2015 року народний депутат України Борис Козир пообіцяв довести до кінця розслідування щодо розкрадання земель у Сухолуччі, мова йде про землі рекреаційного призначення бази відпочинку «Сухолуччя» Київ-Дніпровського міжгалузевого підприємства промислового залізничного транспорту (Міністерство інфраструктури).
Виконано
Сказано 10 червня 2015 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=25022
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/1/7073060/
  • http://protokol.com.ua/ua/pozbavleniy_zvannya_prezidenta_ukraini_yanukovich_pochav_zahishchatisya_vid_zaochnogo_zasudgennya/
  • Лист від прокуратури Києва-Святошинського району
  • http://glavcom.ua/news/spravu-proti-eks-chinovnikiv-kijivshchini-shchodo-suholuchchya-peredali-do-sudu-356836.html
  • https://www.facebook.com/boris.kozyr.5/posts/1314543731958465?pnref=story
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=7&rejim=1&KOD8011=18095
  • https://www.facebook.com/boris.kozyr.5/posts/1359303120815859
  • https://www.pravda.com.ua/rus/news/2018/07/4/7185311/

Результат

Нардеп Борис Козир зробив все можливе з боку своъх депутатських повноважень щодо розслідування щодо розкрадання земель у Сухолуччі.Обіцянка отрімує статус "виконано".

1 липня 2015 року Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру Віктору Януковичу та кільком іншим екс-чиновникам за заволодіння мисливським угіддям «Сухолуччя». Окрім Януковича підозри склали:

екс-голові Київської ОДА Вірі Ульянченко, екс-директору Дніпровсько-Тетерівського Держлісгоспу Миколі Гордійчуку, екс-помічнику прем'єра (тоді - Віктора Януковича) Миколі Коломійцю, екс-директору ТОВ «Дом Лєсніка» Юрію Булаві, директору ТОВ «Київуніверсалсервіс» Василю Гулику та одному з керівників цієї ж організації Олександру Файніцькому.

Усім їм інкримінують незаконне заволодіння з використанням службового становища державним майном у особливо великому розмірі.

Загальна площа цієї ділянки, відомої як мисливські угіддя «Сухолуччя», становить 17,48 га, а її вартість у ГПУ визначили у понад 22 мільйони гривень.

Відповідно до листа народного депутата України Бориса Козиря від 8 квітня 2016 року, щодо незаконного відчуження державної бази відпочинку «Сухолуччя» 20 квітня 2015 року на підставі матеріалів перевірки прокуратурою Вишгородського району було відкрито кримінальне провадження. 28 серпня 2015 року провадження було незаконно закрито.

Невдовзі за повторним зверненням народного депутата матеріали провадження було перевірено та постановy про закриття провадження скасовано. Зараз кримінальне провадження перебуває на стадії досудового розслідування у СВ Вишгородського ВП ГУ НП в Київській області.

15 червня 2016 року Генеральна прокуратура України передала до суду справу проти колишніх посадовців Київської обласної державної адміністрації щодо заволодіння екс-президентом Віктором Януковичем мисливськими угіддями «Сухолуччя». Фігурантами справи також є директор Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства, директор ТОВ «Київуніверсалсервіс», директор ТОВ «Дом Лєсніка», екс-помічник прем’єр-міністра України та ще 14 осіб – співучасників. У ході досудового розслідування накладено арешт на вказану земельну ділянку, готельно-ресторанний комплекс «Сухолуччя», який на ній побудовано, а також на майно, що знаходиться у комплексі (у розмірі понад 10 млн грн).

ГПУ зазначила, що по вказані справі передбачається покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

7 квітня 2017 року народний депутат України Борис Козир повідомив, що направляв запит щодо незаконної передачі з державної власності в приватну власність земель бази відпочинку «Сухолуччя» Київ-Дніпровського міжгалузевого підприємства промислового залізничного транспорту до ГПУ, проте реакції з боку прокуратури досі не має.

18 травня 2017 року народний депутат України Борис Козир повідомив, що посадові особи Вишгородського відділення поліції, які затягували розслідування кримінальної справи, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності, а саме розслідування буде прискорено.