Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Полтави

Мамай пообіцяв щороку виділяти кошти для громадської організації учасників АТО

28 травня 2015 року міський голова Полтави Олександр Мамай запевнив, що якщо учасниками АТО буде створена громадська організація на Всеукраїнському чи на міському рівні, міська влада буде щороку для неї закладати до бюджету певну суму коштів, щоб надавати підтримку матерям та дружинам, які втратили своїх синів та чоловіків.
Архів
Сказано 28 травня 2015 р.

Джерело

  • http://www.rada-poltava.gov.ua/news/23877982/
  • http://poltava.to/news/38290/
  • http://reporter.pl.ua/novini/podiyi/24768-iz-zasidannja-vykonkomu-pro-vydilennja-materialnoyi-dopomogy
  • Лист начальника Управління соціального розвитку Виконавчого комітету Полтавської міської ради Н.Бондаренка №01-08-02-18/13 від 29.12.2016 р.
  • Лист начальника Управління соціального розвитку Виконавчого комітету Полтавської міської ради Н.Бондаренка №01-08-02-18/13 від 29.12.2016 р.
  • Лист Полтавської МР від 12 червня 2018 року
  • https://espreso.tv/news/2018/09/14/u_poltavi_zvilnyly_z_posady_skandalnogo_mera_mamaya
  • http://zmist.pl.ua/news/oleksandr-mamai-ya-bilshe-ne-miskii-golova

Результат

28 квітня 2016 року Полтавська міська рада виділила 67 тисяч грн на виплату одноразової матеріальної допомоги шістдесяти семи учасникам бойових дій та інвалідам війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, по тисячі гривень кожному.

7 вересня 2016 року під час засідання виконавчого комітету було розглянуте питання «Про виділення матеріальної допомоги». На виконання Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Полтава «Турбота», вирішено провести одноразову матеріальну допомогу в розмірі 36 тисяч 500 гривень. Відповідно до рішення, матеріальну допомогу отримають 33 учасники бойових дій та інваліди війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення – мешканці міста Полтава (за зверненнями) по 1 тисячі гривень кожному.

У 2017 році було надано одноразову матеріальну допомогу 271 учаснику бойових дій та інвалідам війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, по тисячі гривень кожному.

21 вересня 2018 року Олександр Мамай визнав, що він більше не є міським головою Полтави. Нагадаємо, що 14 вересня у Полтаві депутати міськради під час другої частини пленарного засідання позачергової сесії більшістю голосів звільнили з посади мера Мамая.

Оскільки Олександр Мамай більше не має повноважень для виконання цієї обіцянки, її перенесено до архіву.