Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клочко пообіцяв покарати винних у екологічній катастрофі в Шостці

18 травня 2015 року голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко здійснив робочу поїздку до Шостки, аби особисто переконатися в об’єктивності розслідування надзвичайної події. Він повідомив, що звернеться до Міністерства екології з тим, аби позбавити ліцензії підприємство, яке допустило цю ситуацію. Микола Клочко пообіцяв, що винні у цій катастрофі будуть обов'язково покарані.
Виконано
Сказано 18 травня 2015 р.

Джерело

  • http://sm.gov.ua/ru/2012-02-03-07-53-57/8752-vynni-v-rozlyvi-khimichnoyi-rechovyny-u-shosttsi-mayut-buty-pokarani-holova-oblderzhadministratsiyi.html
  • http://shostka.ua/anulyuvano-licenzi%D1%97-dlya-tov-servisnij-centr-regeneraci%D1%97-masel-tov-pererobka-texnichnix-vidxodiv-ta-tov-bezpechni-texnologi%D1%97-utilizaci%D1%97/
  • Лист Заступника начальника ВЗДПІ Сумської ОДА О.Ф.Фролова

Результат

18 травня голова Клочко звернувся до міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка з проханням призупинити дії ліцензій двом компаніям на Сумщині із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

22 травня Сумська облрада звернулася до ГПУ, МВС та Мінекології із проханням перевірити додержання посадовими особами вимог екологічної безпеки у Шостці та районі.

Відповідно до листа Сумської ОДА від 15 червня 2015 року, Сумська ОДА звернулась до Міністерства екології та природних ресурсів України (лист від 18.05.2015 року №01-17/2757) з пропозиціями щодо призупинення ліцензії ТОВ "Сервісний центр регенерації масел", ТОВ "Елга" та перевірити дотримання ліцензійних умов ліцензіатами, що здійснюють діяльність з небезпечними відходами на території Сумської області. Міністерство анулювало ліцензії ТОВ "Сервісний центр регенерації масел", ТОВ "Переробка технічних відходів" та ТОВ "Безпечні технології утилізації". Прокуратурою Сумської області здійснюються процесуальне керівництво у об'єднаному кримінальному провадженні за фактом забруднення земель речовинами, відходами, іншими матеріалами, а також привласнення бюджетних грошових коштів в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ "Сервісний центр регенерації масел", за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 239, ч. 5 ст. 1919 Кримінального кодексу України.