Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Полтави

Мамай запевнив, що не буде перейменовувати вулиці міста

21 травня 2015 року міський голова Полтави Олександр Мамай заявив, що вважає рішення про «декомунізацію» помилковим. Мер запевнив, що особисто він перейменуванням вулиць займатися не буде (відео).
Архів
Сказано 21 травня 2015 р.

Джерело

  • http://poltava.to/news/33680/
  • https://www.youtube.com/watch?v=-T5EqwDMdWA
  • http://poltava.to/news/34478/
  • http://www.rada-poltava.gov.ua/news/18574797/
  • http://poltavske.tv/politics/530.html
  • http://gazeta.ua/articles/life/_poltava-yedine-misto-de-ne-pochali-procesu-dekomunizaciyi/682402
  • http://tsn.ua/politika/illichivsk-vibrav-sobi-novu-nazvu-mista-hto-ne-vstig-do-21-listopada-togo-dekomunizuyut-primusovo-538956.html
  • http://poltava.to/news/38496/
  • http://www.adm-pl.gov.ua/news/golova-oda-valeriy-golovko-pidpisav-rozporyadzhennya-pro-pereymenuvannya-vulic

Результат

23 липня секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач на зустрічі з журналістами в ефірі «Громадського Телебачення» підтвердила, що в Полтаві механізм щодо втілення в життя закону про «декомунізацію» не розробляється.

18 серпня 2015 року Олександр Мамай підтвердив свою позицію щодо перейменування вулиць в місті. Зокрема він наголосив, що це питання не стоїть на порядку денному в мерії Полтави.

2 березня 2016 року в Полтавській ОДА відбулось засідання стосовно засудження комуністичного режиму на Полтавщині. Місто опинилось лідером антирейтингу реалізації процесу декомунізації в країні. Голова Українського інституту національної пам`яті Володимир В`ятрович розповів, що внаслідок відвертого саботажу міським головою закону про декомунізацію Полтава залишилась єдиним обласним центром, в якому перейменування топонімів взагалі не розпочато. Олександра Мамая запрошували на обговорення проблеми, але він не з'явився.

Нагадаємо, що місцеві громади та місцеві органи влади мали право перейменувати вулиці та назви своїх населених пунктів відповідно обов'язкового до виконання закону про декомунізацію до 21 листопада 2015 року.

16 травня 2016 року відбулось заключне засідання робочої групи при Полтавській ОДА. Нагадаємо, що члени групи займались питанням перейменування тих вулиць Полтави, котрі підпадають під дію Закону про декомунізацію. На попередньому засіданні група розглянула та затвердила нові назви для половини «комуністичних» вулиць і вчора закінчила роботу з обрання варіантів перейменування.

Зазначимо, що до 21 травня включно, відповідно Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», остаточне рішення щодо перейменування вулиць приймає голова Полтавської ОДА Валерій Головко. 21 травня він має підписати список, складений топонімічною групою, але може вносити в нього власні коррективи.

20 травня 2016 року голова Полтавської ОДА Валерій Головко на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» підписав розпорядження про перейменування понад 600 вулиць. Переважна більшість із них у Полтаві.