Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Хомко обіцяє зупинити хаотичну забудову міста

Мер міста Рівного Володимир Хомко обіцяє втілювати в життя свою передвиборчу програму "Порядок, ефективність, результат!", згідно з якою передбачено зупинити хаотичну забудову міста, зокрема наступ комерційної нерухомості на парк ім. Тараса Шевченка.
Архів
Сказано 31 жовтня 2010 р.

Джерело

  • http://www.city-adm.rv.ua/RivnePortal/ukr/Elections_of_the_mayor_Candidates_homko.aspx
  • http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=022351
  • Лист від Рівненського міського голови В.Хомко
  • Відповідь від міського голови м.Рівне Хомка В.
  • http://www.ogo.ua/articles/view/2015-08-03/65573.html
  • http://ogo.ua/articles/view/2015-03-24/60735.html
  • http://vse.rv.ua/news/1433850372-u-rivnomu-znesut-shche-5-samobudiv.html
  • http://vse.rv.ua/news/1439391023-u-rivnomu-gurtozhitok-perebudovuyut-v-shanhay.html

Результат

Відповідно до листа Рівненської міської ради від 23 січня 2015 року, хаотичну забудову міста припинено. У місті Рівному запрацювала архітектурна рада, сесією міської ради було затверджене відповідне положення, яка дає можливість за рішенням відповідної комісії зносити незаконно встановлені малі архітектурні форми. Проведено повну інвентаризацію таких незаконних об’єктів і комісія щомісячно бере до розгляду 10-15 таких об’єктів для подальшого знесення. Таким чином хаотичну забудову зупинено.

Станом на 24 березня 2015 року триває суперечка стосовно будівлі Шевченка, 105. Згідно з рішенням суду, за кошти міського бюджету потрібно розробити документацію на те, щоб знести будівлю на Шевченка. А потім ще і побудувати нову будівлю, яка була там запланована.

9 червня 2015 року під час засідання міськвиконкому начальник управління містобудування та архітектури Сергій Семенець повідомив, що п'ять незаконно встановлених тимчасових споруд знесуть у Рівному. Розміщені вони на вулицях Фабрична, Льонокомбінатівська і Шухевича.

5 серпня 2015 року начальник управління ДАБІ Ігор Мічуда повідомляє, що невдовзі ліцензію на будівництво будуть видавати в електронному вигляді. Ця новація допоможе вдосконалити процес надання підприємствам ліцензій на будівництво та сприятиме суттєвому зменшенню випадків відмов, оскільки електронна форма подачі документів мінімізує кількість помилок.

Станом на 12 серпня 2015 року прибудови гуртожитку на вулиці Гагаріна, 29 отримують критику місцевих жителів.

Міська влада повністю не зупинила незаконну забудову міста, але продовжує боротьбу з нею.