Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Савченко пообіцяла домогтись запровадження Україною санкцій проти Росії

На позачергових виборах 2014 року кандидат в народні депутати України від політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Надія Савченко пообіцяла домогтись запровадження Україною санкцій проти Росії.
Архів
Сказано 18 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP502?pt001f01=910&pf7171=149
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP502?pt001f01=910&pf7171=149
  • http://www.rnbo.gov.ua/news/2253.html
  • http://www.president.gov.ua/ru/news/prezident-zatverdiv-rishennya-rnbo-pro-sankciyi-shodo-osib-p-35984
  • http://www.segodnya.ua/politics/pnews/chernyy-spisok-pochemu-ukraina-reshila-nanesti-sankcionnyy-udar-po-rf-i-kak-otvetit-rossiya-650504.html

Результат

16 вересня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Згідно з рішенням, санкції застосовуються протягом одного року. Введені обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які відповідальні за анексію Криму і агресію на Донбасі. Серед них - російські міністри, військові чиновники, депутати, журналісти, судді, які подовжували арешт Надії Савченко, кримські сепаратисти, бойовики з Донбасу, авіакомпанії, ЗМІ та інші. Особам із цього списку забороняється в'їзд в Україну і обмежується право користуватися й розпоряджатися належним їм майном. Санкції передбачають блокування активів і зупинку виконання економічних і фінансових зобов'язань. Також вступає в дію розпорядження про часткове або повне припинення транзиту ресурсів через територію України відносно авіа- і залізничних компаній, які включено до списку. Санкції накладено й на бойовиків "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченка, Ігоря Плотницького, Дениса Пушиліна, Андрія Пургіна, Олексія Карякіна, Олександра Ходарковского, Арсенія Павлова і Едуарда Басуріна.

Надія Савченко перебуває під арештом у РФ з липня 2014 року. 10 жовтня 2014 року Надія Савченко офіційно визнана політв'язнем рішенням ПЦ (правозахисного центру - ред.) "Меморіал", як повідомив ії адвокат Марк Фейгін.