Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв, що будуть паралізовані усі магістральні сполучення в Україні, якщо не буде повністю здійснено перерахунок пенсій військовим пенсіонерам

27 лютого 2018 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв, що будуть паралізовані усі магістральні сполучення в Україні, якщо не буде повністю здійснено перерахунок пенсій військовим пенсіонерам, в обсязі, як це передбачено постановою за авторством Капліна та інших нардепів. Головними напрямками стануть Одеський, Дніпропетровський, Харківський, траса на Варшаву (відео з 4:37)
Не виконано
Сказано 27 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=PpJUJtBxlUU
  • https://www.facebook.com/kaplins/videos/1951946414877353/
  • https://www.pfu.gov.ua/vn/390529-z-1-sichnya-2020-roku-vijskovi-pensionery-otrymuvatymut-pensiyi-u-pidvyshhenomu-rozmiri/

Результат

25 квітня Каплін підтвердив намір блокувати аеропорти, автомагістралі та адміністративні будівлі, якщо Уряд не перерахує пенсії військовим пенсіонерам (відео).

Як зазначається в постанові КМУ від 24.12.2019 року №1088 «Деякі питання виплати пенсії окремим категоріям громадян», виплата пенсій призначених до 01.03.2018 р. та перерахованих з 01.01.2018 р. з урахуванням розміру окладу за посадою, військовим (спеціальним) званням, відсоткової надбавки за вислугу років за відповідною або аналогічною посадою, яку особа займала на дату звільнення, здійснюється у підвищеному розмірі з урахуванням 100% суми підвищення пенсії визначених станом на 1 березня 2018 р. Таким чином, перерахунок пенсії було здійснено вже за нової влади. Поряд з цим, за час виконання депутатських повноважень Сергієм Капліним в Україні так і не було здійснено ані повного перерахунку, ані перекриття магістральних сполучень між містами України. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано".