Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко запевнив, що сумчани за встановлення лічильників будуть платити не більше 10% їх вартості

12 травня 2015 року міський голова Сум Олександр Лисенко заявив, що сумчани мають платити за прилади обліку (лічильники) не більше 10%, решту коштів буде компенсовано міською владою спільно з теплопостачальними компаніями.
Не виконано
Сказано 12 травня 2015 р.

Джерело

  • http://www.meria.sumy.ua/index.php?newsid=43630
  • http://inform.sumy.ua/news1/index.php?id=105555
  • http://www.meria.sumy.ua/index.php?newsid=44579
  • http://rama.com.ua/sumah-postavyat-na-schetchik-93-potrebiteley-sumyiteploenergo/
  • http://www.meria.sumy.ua/index.php?newsid=45706
  • Лист заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Сумської міської ради В. Волонтирця №196/03.02.02-14 від 28.01.2016

Результат

16 липня 2015 року ПАТ «Сумигаз» повідомило, що буде безоплатно встановлює лічильники споживачам, в оселях яких є газова плита та газовий прилад підігріву води. Із 1 січня наступного року, нагадують на підприємстві, наявність лічильника обліку у містян, в оселях яких встановлені газова плита та газовий прилад підігріву води, є обов’язковою умовою використання природного газу.

11 вересня 2015 року генеральний директор ТОВ «Сумитеплоенерго» Леонід Пляцук повідомив, що нещодавно НКРЕКП затвердило інвестиційну програму, в рамках якої, в першу чергу лічильники встановлять у будинках, мешканці яких вже звернулись в компанію, або там де більшість мешканців - пенсіонери. У сезон 2014-2015 року компанія встановила 122 приладу обліку, літом -80, зараз у графіку - 60 будинків, після цього на території обслуговування компанії 93% будинків будуть обладнані лічильниками. На території обслуговування «Дирекції Котельні Північного промвузла», яка транспортує теплоносій по мережах, орендованим «Сумитеплоенерго», вкладати кошти в установку лічильників КВПУ немає можливості. У Сумах посилять роботу зі встановлення лічильників тепла. 5 жовтня 2015 року під час апаратної наради при міському голові обговорювали встановлення будинкових лічильників тепла в Зарічному та Ковпаківському районах.

28 січня 2016 року заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Сумської міської ради В. Волонтирець повідомив, що у 2015 році на компенсацію вартості встановлення приладів обліку (лічильників) з міського бюджету не виділялися, а інформація стосовно компенсації вартості встановлення приладів обліку (лічильників) теплопостачальними компаніями та громадянами в Департаменті інфраструктури Сумської міськради відсутня.