Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль пообіцяв перекрити автомобільний рух із окупованими територіями, залишивши прохід тільки для пішоходів

8 травня 2015 року біля м.Золоте Попаснянського району працівники управлінь СБУ, МВС та фіскальної служби в Луганській області затримали колону із 168 автомобілів, які намагалися незаконно завести до окупованих територій Луганської області українську продукцію. Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся з цього приводу до Кабміну із проханням терміново врегулювати на законодавчому рівні рух вантажів через лінію розмежування вогню. Він додав, що якщо найближчим часом Кабміном не буде прийнято відповідного рішення, він повністю перекриє автомобільний рух із окупованими територіями, залишивши прохід тільки для пішоходів.
Виконано
Сказано 8 травня 2015 р.

Джерело

  • http://www.moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=1714
  • http://www.moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=1718
  • http://www.moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=1725

Результат

11 травня у ході робочої поїздки в Попаснянський район Геннадій Москаль виявив дві вантажівки, що ховалися в лісосмузі неподалік с. Вікторівка (за 10 кілометрів від лінії розмежування вогню). Вантажівки були заповнені пивом і мали намір проїхати на окуповану територію, накладні на їхній вантаж були оформлені на “липові” адреси. Керівник області вилучив у водіїв документацію й передав міліції для перевірки.

12 травня Геннадій Москаль підписав розпорядження про заборону перетину лінії розмежування, що проходить через Луганську область, для будь-яких транспортних засобів, включаючи легкові автомобілі. Виняток – велосипедисти, пішоходи, а також транспорт міжнародних гуманітарних організацій.