Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк пообіцяв забезпечити продаж або передачу в оренду приміщень, земельних ділянок тільки на конкурсній основі

Кандидат на посаду Луцького голови Микола Романюк обіцяє втілювати в життя свою передвиборчу програму, згідно з якою передбачено здійснювати продаж або передачу в оренду приміщень, земельних ділянок тільки на конкурсній основі.
Виконано
Сказано 31 жовтня 2010 р.

Джерело

  • http://www.volynnews.com/news/city/romanyuka_zvynuvatyly_u_nevykonanni_peredvyborchykh_obitsyanok/
  • http://www.cpaec.org.ua/uk/news/view/482
  • http://p-p.com.ua/articles/61196/
  • Лист міського голови Луцька Миколи Романюка

Результат

29 листопада 2011 року, аналізуючи перший рік діяльності мера Миколи Романюка місцевий політичний аналітик Михайло Наход зазначив, що нерідко конкурси щодо нерухомості не проводяться.

За інформацією веб-ресурсу "Під прицілом" від 24 грудня 2014 року депутати Луцької міської ради продовжують дерибанити міські землі. Відтак, повідомляється, що восени 2013 року син колишнього заступника голови Волинської ОДА Сергія Ющака Олександр отримав в оренду земельну ділянку на пр-ті Перемоги, 34. По закону кожен громадянин має право звернутись до місцевого органу влади з проханням надати в користування земельну ділянку. Однак Земельним кодексом передбачено, що земля надається безкоштовно лише при наявності вільних площ у межах населеного пункту і не більше 10 соток. Але Олександру Ющаку минулоріч дісталось від місцевої влади майже 3 гектари – 2,0963 під будівництво кількох багатоповерхівок і 0,7 гектара – для будівництва гаражів. І це без конкурсу і яких-небудь торгів.

Відповідно до листа Луцької міської ради від 20 квітня 2015 року впродовж 2010-2015 років відділом управління майном міської комунальної власності на конкурсних засадах (аукціон, конкурс) було продано 14 нежитлових приміщень. За вказаний період також було проведено 7 конкурсів на право оренди нежитлових приміщень.