Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Путілов заявив, що заробітна плата демобілізованих, які будуть стежити за порядком в районах області складатиме не менше 3 тисячі гривень

29 квітня 2015 року голова Херсонської ОДА Андрій Путілов заявив, що заробітна плата демобілізованих, які будуть стежити за порядком в районах області складатиме не менше 3 тисячі гривень. Так, голова ОДА, зазначив, що демобілізовані будуть залучені до проекту "Шерифи".
Не виконано
Сказано 29 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://www.khoda.gov.ua/ua/news/novyjj-proekt-predostavit-demobilizovannym-bojjcam-ato-rabochie-mesta
  • http://www.khoda.gov.ua/ru/news/pavlu-rozenko-prezentovali-socialnyjj-proekt-po-trudoustrojjstvu-bojjcov-ato
  • Лист першого заступника голови ОДА В. Січова

Результат

15 травня 2015 року на засіданні Ради оборони області в м.Гола Пристань, Міністру соціальної політики Павлу Розенко представили соціальний проект «Шериф». Проект передбачає створення спеціальних громадських формувань, які стежитимуть за порядком в районах області. Потенційні учасники пройдуть відбір, який передбачає, зокрема, і психологічне тестування. Другим етапом будуть короткострокові навчання - де, крім надання базових знань, їх навчатимуть, як спілкуватися з людьми і знаходити шляхи мирного врегулювання конфліктів. Третій етап включатиме інтеграцію учасників в суспільство через служби правопорядку. Для впровадження проекту в життя з бюджету виділено 1.4 млн. грн. планується створення більше 190 робочих місць.

Відповідно до листа Херсонської ОДА від 3 липня 2015 року, станом на 30 червня 2015 року, за оперативними даними, визначено оперативний банк потреби на громадські роботи, який налічує 195 робочих місць. Заробітна плата, яку отримують безробітні особи на громадських роботах складає 1218 грн.