Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клочко пообіцяв створення інформаційно-консультаційного центру для переселенців та бійців, які повертаються із зони проведення АТО

27 квітня 2015 року голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко повідомив, що обласна влада працює над створенням інформаційно-консультаційного центру для переселенців та бійців, які повертаються із зони проведення АТО.
Архів
Сказано 27 квітня 2015 р.

Джерело

  • https://sm.gov.ua/ru/2012-02-03-07-53-57/8627-nam-potribno-konsoliduvaty-suspilstvo-dlya-efektyvnoyi-pratsi-na-blaho-hromady-mykola-klochko.html
  • http://sm.gov.ua/ru/2012-02-03-08-03-49/128-dovidnyk-telefoniv-kerivnykiv-strukturnykh-pidrozdiliv-aparatu-sumskoi-oblasnoi-derzhavnoi-administratsii.html
  • Лист Заступника начальника ВЗДПІ Сумської ОДА О.Ф.Фролова
  • http://www.dcz.gov.ua/sum/control/uk/publish/article?art_id=298959&cat_id=365015
  • http://www.dcz.gov.ua/sum/control/uk/publish/article?art_id=298996&cat_id=1233864

Результат

Відповідно до листа Сумської ОДА від 15 червня 2015 року, при Сумському обласному центрі зайнятості створений та діє інформаційно-консультативний центр "під одним дахом".

Поряд з цим окремої структури, яка б займалася виключно питанням переселенців та бійців, які повертаються із зони проведення АТО, при Сумській ОДА поки що немає.

8 вересня 2015 року відбулася нарада, на якій обговорювалось про соціальну підтримку учасників АТО та членів їх сімей. З метою реалізації урядових рішень (розпорядження КМУ від 31.03.2015 р. №359-р «Про затвердження плану заходів щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції»), надання адресної допомоги бійцям, які повертаються із зони проведення антитерористичної операції, та вдосконалення системи інформування населення Сумським обласним центром зайнятості разом із соціальними партнерами розроблений і виданий «Довідник соціальних послуг», який вручений 907 демобілізованим військовослужбовцям. Сумським обласним центром зайнятості спільно з громадським фондом «Суми» створений інформаційно-консультаційний Центр «під одним дахом» для демобілізованих осіб, учасників АТО, який працює, починаючи з кінця травня поточного року, повна назва: «Інформаційний центр бійців АТО».

10 вересня 2015 року відбувся «круглий стіл» з питань соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції. Заступник голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик заявила, що після повернення із зони бойових дій хлопці мають відчувати підтримку не лише рідних та близьких, а й держави, тому Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції проводиться закупівля послуг із здійснення заходів психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції серед підприємств, установ, організацій та закладів будь-якої форми власності, які працюють за даним напрямком. Участь у конкурсі можуть також брати волонтерські, громадські організації, обласні та районні центри соціальних служб, госпіталі ветеранів війни, санаторно-курортні, реабілітаційні установи, які відповідають вимогам до учасників конкурсу.

Відповідна заява не є обіцянкою, тому її перенесено до архіву.