Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Миколаєнко пообіцяв встановити пам'ятник до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії

24 квітня 2015 міський голова Херсона Володимир Миколаєнко пообіцяв відновити пам'ятник до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії.
Виконано
Сказано 24 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://www.city.kherson.ua/news_detail/skorb-pamyati-lyudskoy
  • http://www.city.kherson.ua/news_detail/u-hersoni-planuyut-vidkriti-monument-zhertvam-chornobilskoyi-katastrofi
  • http://gromada.ks.ua/obschestvo/hersoncy-pochtili-likvidatorov-avarii-na-chaes-/

Результат

2 березня 2016 року прес-служба Херсонської міської ради повідомила, що до 30-ї річниці трагедії на ЧАЕС у парку Херсонська фортеця на головній алеї планують відкрити Монумент жертвам Чорнобильської катастрофи. Проект Монументу жертвам аварії на ЧАЕС розробили херсонські архітектор В’ячеслав Громихін та скульптор Віктор Тишкевич. Кошти на придбання матеріалів на першому етапі створення Монументу виділила ТОВ SMG SmartMartime Group на чолі із генеральним директором Василем Федіним.

26 квітня 2016 року на честь 30-ї річниці з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції в парку «Херсонська фортеця» відбулося відкриття нового пам'ятника. Честь символічного відкриття пам'ятника надали Борису Нестерову (ліквідатору аварії на ЧАЕС) та В'ячеславу Громихін (архітектору, який збудував пам'ятник). У заході брали участь ветерани, представники громадських організацій, міський голова Херсона та представники обласної влади.