Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна заявив, що при ОДА буде створено контролюючий орган, який здійснюватиме заходи щодо зменшення тиску на підприємців

17 квітня 2015 року голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна заявив, що при ОДА буде створено контролюючий орган, який здійснюватиме заходи щодо зменшення тиску на підприємців.
Виконано
Сказано 17 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/91937.htm?lightWords=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/93277.htm?lightWords=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/93404.htm?lightWords=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0
  • Лист в.о. керівника апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Шумади В.В.

Результат

12 травня 2015 року відбувся Міжнародний круглий стіл за участі Генеральних та Почесних консулів, а також уповноважених представників Генеральних консульств 11 країн з Європи, Азії та Латинської Америки. Дипломати відвідують Тернопільську область на запрошенням голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни. Під час зустрічі Степан Барна повідомив, що на Тернопільщині уже діють підприємства, до яких залучені іноземні інвестиції та запевнив, що Тернопільська ОДА стане першими союзниками у захисті прав цих підприємств, а також усіх тих, хто зацікавлений вести бізнес, створювати робочі місця та наповнювати місцеві бюджети в області.

Станом на 14 травня 2015 року при Тернопільській ОДА уже діє спеціальна гаряча лінія для підприємців. Крім цього створено спеціальний відділ по роботі з підприємцями на базі департаменту економіки, який сприятиме легалізації бізнесу в області. Таким чином, кожен представник бізнесу може звернутись за допомогою і отримати фахову консультацію.

Відповідно до листа Тернопільської ОДА від 3 липня 2015 року, в структурі департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва облдержадміністрації створений та функціонує відділ сприяння, розвитку та підтримки підприємництва, одним з основних завдань якого є забезпечення здійснення заходів щодо зменшення тиску на суб'єктів підприємницької діяльності. Відділ є структурною складовою контролюючого органу, що здійснює заходи щодо зменшення тиску на підприємців.

Головою ОДА на постійній основі проводиться розгляд звернень суб'єктів підприємницької діяльності щодо проблемних питань ведення бізнесу, організовуються наради за участю правоохоронних та контролюючих органів для суб'єктів господарювання, які звертаються за допомогою. Також, з ініціативи голови ОДА в департаменті економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА відкрито "гарячу лінію з питань підтримки та розвитку підприємництва".

Зателефонувавши на номер "гарячої лінії" суб'єкти підприємницької діяльності можуть запропонувати свої шляхи підтримки бізнесу та отримати конкретну невідкладну допомогу у вирішенні найгостріших питань малого та середнього бізнесу, повідомляти про факти порушення прав фізичних осіб-підприємців та господарюючих суб'єктів, незаконного втручання в їх господарську діяльність, тиску з боку органів державного контролю та правоохоронних органів.