Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шандра заявив про намір проводити круглі столи для надання пояснень щодо об'єднання громад

8 квітня 2015 року голова Київської ОДА Володимир Шандра заявив про намір проводити круглі столи для того, щоб надавати пояснення в плані об'єднання громад (відео 6:28 - 6:46).
Виконано
Сказано 8 квітня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/channel/UCGXyjaZln83gk5MMv9gnHWw
  • http://www.kyiv-obl.gov.ua/news/article/na_kijivschini_obgovorjujut_perspektivnij_plan_objednannja_teritorij
  • http://www.kyiv-obl.gov.ua/news/article/volodimir_shandra_reforma_detsentralizatsiji_povinna_robitisja_dlja_ljudej_a_ne_pid_posadovih_osib
  • http://www.kyiv-obl.gov.ua/news/article/volodimir_shandra_obgovoriv_iz_predstavnikami_profspilok_reformu_detsentralizatsiji_vladi_
  • http://www.kyiv-obl.gov.ua/news/article/volodimir_shandra_pid_chas_pres_klubu_oblasnogo_ofisu_reform_rozpoviv_pro_hid_ta_perspektivi_objednannja_dobrovilnih_gromad_
  • http://koda.gov.ua/news/article/volodimir_shandra_gromadi_na_kijivschini_objednuvatimutsja_na_dobrovilnih_ta_demokratichnih_zasadah_i_matimut_nizku_ekonomichnih_preferentsij_
  • Лист заступника голови, в.о. керівника апарату Київської обласної державної адміністрації Корбана О.Б.
  • http://www.kyiv-obl.gov.ua/news/article/volodimir_shandra_objednani_gromadi_povinni_mati_ne_lishe_ekonomichnu_samodostatnist_ale_j_finansovu_gramotnist_i_visoku_vidpovidalnist

Результат

5 травня 2015 року голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра провів чергове, четверте, засідання робочої групи з питань підготовки перспективного плану формування територій громад Київщини. Аналогічний захід відбувся і 7 травня.

13 травня 2015 року голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра обговорив проведення реформи місцевого самоврядування у регіоні із представниками профспілкових та громадських організацій. У ході зустрічі обговорювали проведення реформи місцевого самоврядування у регіоні, створення добровільних територіальних громад, механізм їх функціонування та переваги їх існування.

13 травня 2015 року голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра провів прес-клуб обласного Офісу реформ, під час якого спільно із колегами поінформував журналістів про проведення реформи децентралізації в регіоні. Під час засідання було докладно поінформовано про хід створення добровільних територіальних громад в області, перспективи їх подальшого об’єднання і про законодавчі засади їх функціонування.

18 червня 2015 року голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра під час інформаційної зустрічі із депутатами Київської облради, головами райрад, сільськими і селищними керманичами регіону наголосив, що громади Київської області будуть формуватися добровільно на демократичних принципах, без жодного тиску і вказівок «згори». При цьому об’єднані громади матимуть у власному розпорядженні чималі фінансові ресурси, економічні можливості та владні повноваження.

Відповідно до листа Київської обласної державної адміністрації від 14 липня 2015 року, у тісній взаємодії з Київською обласною державною адміністрацією функціонує Офіс реформ у Київській області. Разом із представниками департаменту містобудування та архітектури, за участі керівників Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради організовуються та проводяться різноманітні організаційні заходи щодо супроводження добровільного об'єднання територіальних громад (Прес-клуб, семінар Інституту волонтерів "Київщина: реформи заради людей", інформаційна зустріч "Функціональна децентралізація в Україні" в рамках виконання Проекту ЄС "Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні", робочі наради та зустрічі із зацікавленими сторонами усіх районів адміністративних районів області).

Засідання обласної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Київської області проходили у форматі відкритості для усіх зацікавлених сторін, відповідно до затвердженого графіка. Зустрічі з представниками територіальних громад різних груп зацікавлених сторін, відбуваються у режимі домовленостей та постійної відкритості для консультацій в департаменті містобудування та архітектури та в Офісі реформ у Київській області.

23 липня 2015 року очільник Київщини провів семінар-тренінг «Інститут волонтерів. Київщина: Реформа заради людей», на якому обговорювались питання добровільного об’єднання територіальних громад, зокрема, аспекти фінансової самостійності.